Seuraavien 12 kuukauden kuluessa Opel esittelee kolme uutta moottoriperhettä, joista ensimmäinen näyte on 1,6-litrainen turbo.

Uudessa ahdetussa 1,6-litraisessa moottorissa käytetään polttoaineen suorasuihkutusta ja myös sammutusautomatiikka kuuluu sen varusteisiin. Kehitystyöstä vastaavien mukaan projektissa on keskitytty moottorin vääntöominaisuuksiin ja 147 kW:n tehoisen moottorin suurin vääntö onkin 300 Nm. Lisäksi kulutusta ja päästöjä on tiputettu toistakymmentä prosenttia.

Opel muistuttaa tiedotteessaan, että yhtiö esitteli ensimmäisen suorasuihkutusmoottorin (2,2-litrainen Ecotec) melkein kymmenen vuotta sitten Signumiin ja Vectraan. Tuon sukupolven moottorin uusin versio on pian myyntiin tulevan Astra OPC:n 206 kW:n tehon ja 400 Nm vääntömomentin kehittävä kaksilitrainen moottori.

Opel ei vielä kerro, mitkä ovat kaksi muuta moottoriperhettä, mutta 1,6-litraisesta tulee myös muita tehovaihtoehtoja. Yksi uusista moottoreista on nähtävästi pikkuautoihin tarkoitettu yhteistyössä kiinalaisen SAIC:n kanssa suunniteltu bensiinimoottori ja kolmas on uusi dieselmoottori.