Opel Zafira on otettu vastaan melkoisen innostuksen vallassa. Kaikki tänä vuonna maahan tuotavat Zafirat on jo myyty etukäteen, joten kyseessä täytynee olla jokin tavallista merkittävämpi ilmiö.

Opel Zafiran ympärille syntyneestä kohusta voisi päätellä, ettei seitsenpaikkaisia autoja ole ennen ollut olemassakaan. Zafiran kohdalla kyse on ensisijaisesti matkustamon muunneltavuudesta. Kaksi takimmaista penkkiriviä voidaan ”poistaa” käytöstä niitä irrottamatta, käytännössä keskimmäinen istuinrivi taitetaan kokoon ja liu’utetaan etuistuimien selkänojiin piiloon. Takimmaiset istuimet saa piilotettua yhdessä tai erikseen.

Henkilökuljetuksen yksi mukavuusmittari on auton melutaso. Zafirassa ajoääniä on edessä sekä keskipaikoilla vähän, takimmaisella rivillä vähän enemmän. Taakse ääni kulkeutuu pääosin pyöristä ilmanpoistokanavien kautta.

Opel Zafira 1,8 16V Elegance on mainio paketti, joka suorastaan vaatii keksimään erilaisia käyttötarkoituksia. Ja kun hintakin on Suomen oloissa kohdallaan, voidaan mallille povata menestystä.

OPEL ZAFIRA 1,8 16V ELEGANCE

MAAHANTUOJA: Opel Oy, Pajuniityntie 5, 00320 Helsinki, puh. (09) 615 881

HINTA: 166 900 mk

(Lyhennelmä Jarmo Sukavan artikkelista TM 14/99, s. 128-133)