Puoli vuotta sitten kerroimme, että italialainen Lamborghini lahjoitti ystävällisesti paaville Huracan-urheiluauton. Sen sijaan, että olisi itse nauttinut upealla autolla ajamisesta, katolisen kirkon päämies lahjoitti auton hyväntekeväisyyteen.

Viime viikonloppuna Huracan oli tarjolla RM Sothebyn huutokaupassa Monte Carlossa Monacossa. Sen hinnan arvioitiin päätyvän 300 000 euron tienoille. Ennakkoon ei osattu arvata, kuinka arvokas paavi Franciskuksen signeeraus on. Auton hinta nimittäin nousi 715 000 euroon. Normaalisti tuon päälle tulisi vielä huutokauppatalon kymmenen prosentin palkkio, mutta tämän auton tapauksessa myös myyjätaho osallistui talkoisiin.

Ainutlaatuisen Lamborghinin arvo voi nousta vielä tuostakin, joten se saattaa olla ostajalleen mainio sijoitus hurjasta hinnastaan huolimatta. Auto on valkoinen ja siinä on keltaiset raidat, jotka ovat lainaa Vatikaanin lipusta. Vanteet ovat erikoiset ja vain tätä autoa varten suunnitellut. Sisällä on valkoinen nahkaverhoilu, joka on todella näyttävä.

Vaikka tämä Paaville kuulunut Huracan on kallein koskaan myyty Huracan, on se silti hengelliseksi autoksi halpa. Kun edellinen Paavi Johannes Paul II myi 400. ja viimeisen Ferrari Enzon, sen hinta nousi vuonna 2015 Montereysssä RM. Sothebyn huutokaupassa yli kuuteen miljoonaan dollariin.