Seat Aronan vasemman takamatkustajan turvavyö avautui vertailutestin väistökokeessa. Seuraavalla ajokerralla se avautui uudelleen. Sama tapahtui toisella autoyksilöllä. Ongelma koskee myös Seat Ibizaa ja Volkswagen Poloa. Tulossa on todennäköisesti takaisinkutsu.

Alastaro, perjantai 13. päivä huhtikuuta. Käynnissä ovat toukokuun lopulla TM:n numeroon 10/18 tulevan kuuden pienen katumaasturin vertailutestin mittaukset ja ajokokeet Alastaron moottoriradan alueella ja lähiteillä.

Vasen takaturvavyö aukeaa nykäisemällä, kun lukkopesiä painetaan yhteen.

Mukana ovat Citroën C3 Aircross, Ford Ecosport, Hyundai Kona, Kia Stonic, Opel Crossland X ja Seat Arona. Koolla on mielenkiintoinen ryhmä uutuusautoja noin 22 000 euron hintaluokassa.

Kahden mittauspäivän ohjelmaan kuuluu kulutusmittauksia lukuun ottamatta suurin osa muista ajomittauksista kuten suorituskyky, melu ja jarrut.

Olennaisena osana ajokokeita on jo perinteinen väistökoe. Sillä selvitetään auton käytöstä tilanteessa, jossa ajoradalle tuleva este on onnettomuuden välttämiseksi väistettävä nopealla ohjausliikkeellä. Väistökokeen tekotapa selostetaan tarkemmin jutun lopussa.

Yllätys takapenkillä

Väistökoe ajetaan kaikilla autoilla rutiininomaisesti sekä kahden hengen kuormalla että täyteen kokonaismassaan kuormattuna.…

Tilaa ja lue tämä artikkeli

sekä vaikka kaikki TM:t vuodesta 1953 alkaen.

Tilaa Kirjaudu