Panasonicin zoomin kuvakulma vastaa 24 – 70 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima ulottuu koko polttovälialueella arvoon f/2,8. Lukemat ovat tuttuja ammattikameroiden laadukkaista zoom-objektiiveista, ja nyt tätä kätevää polttovälialuetta ja mainiota valovoimaa pääsee hyödyntämään myös micro four thirds -järjestelmässä.

Tänään esitelty Panasonic Lumix G X VARIO 12-35mm / F2.8 ASPH sisältää tehokkaan Power OIS -kuvanvakaimen. Tärinän ohella sen luvataan poistavan myös hitaasta ja pitkästä liikkeestä syntyvää epätarkkuutta.

Objektiivi koostuu 14 linssistä 9 ryhmässä. Kromaattinen aberraatio pysyy valmistajan mukaan erinomaisesti kurissa, ja myös kuva-alan nurkkien kehutaan toistuvan terävinä. Linssipinnan nanokokoinen rakenne vähentää heijastuksia koko näkyvän valon alueella (380 – 780 nm).

Seitsemästä lamellista koostuva himmennin tuottaa valmistajan mukaan kauniin ja pehmeän taustan suurilla aukoilla kuvattaessa. Objektiivin metallista kiinnitysmekanismia kehutaan kestäväksi. Suodinkoko on 58 mm ja lähin tarkennusetäisyys 25 mm.

Neljän asfäärisen linssin ansiosta objektiivista on saatu valovoimaan nähden pieni (pituus alle 74 mm) ja kevyt (305 grammaa). Hiljainen askelmoottori mahdollistaa nopean ja sujuvan automaattitarkennuksen myös videota kuvattaessa.

Objektiivia odotetaan kauppoihin elokuussa. Hinta on toistaiseksi vahvistamatta.