Panasonic GX9 asettuu marraskuussa esitellyn G9:n ja reilun vuoden ikään ehtineen G80:n väliin. Siinä missä G9 ja G80 näyttävät perinteisiltä järkkäreiltä, GX9 on mittaetsintyyppinen kamera, jossa etsin on rungon reunassa. Edeltävän GX8-mallin tavoin etsin kääntyy pystysuunnassa, mikä rohkaisee kokeilemaan uusia kuvakulmia.

Kennoa liikuttava kuvanvakain on saanut viidennen akselin, ja se toimii tehokkaasti etenkin yhdessä objektiivin optisen vakaimen kanssa. Suljin avautuu ja sulkeutuu nyt samalla periaatteella kuin muissakin uusissa Panasonic-järkkäreissä, joten sulkimen tärähdys ei enää heikennä kuvan terävyyttä.

Kontrastimittaukseen perustuva tarkennus toimii nopeasti ja luotettavasti dfd-periaatteella (depth from defocus). Edellisten mallien testitulosten perusteella voi kuitenkin olettaa, että videokuva ei tarkennu aivan yhtä sujuvasti kuin parhaissa kilpailijoissa.

Sarjakuvaus etenee 9 ruutua sekunnissa (6 ruutua sekunnissa jatkuvalla tarkennuksella). Lisäksi 4k photo -tilassa saa 8,3 megapikselin kuvia nopeudella 30 ruutua sekunnissas

Videot tallennetaan 4k uhd -tarkkuudella ja nopeudella 25 tai 24 ruutua sekunnissa. Mikrofoni- ja kuulokeliitäntöjä GX9:ssä ei kuitenkaan ole, joten aktiivinen videokuvaaja valinnee G9:n tai huippumalli GH5:n.

Otoksia voi siirtää älypuhelimeen jatkuvan bluetooth-yhteyden avulla. Kameraa voi myös ohjata monipuolisesti puhelimen kosketusnäytöltä.

Panasonic GX9:n mitat ovat 124 x 72 x 47 mm ja paino 407 grammaa. Akun luvataan riittävän 260 kuvan ottamisen (cipa). Kameraa odotetaan kauppoihin maaliskuussa. Rungon hinta on noin 930 euroa, ja rungon sekä objektiivin sisältävät aloituspaketit maksavat 1030-1150 euroa.

Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.