Panasonic Toughpad FZ-A1

Panasonicin uusi Toughpad FZ-A1 on hankaliin olosuhteisiin tarkoitettu Android-pohjainen taulutietokone. Laite on suojattu vedeltä sekä pölyltä, ja se kestää pudottamisen jopa 120 sentin korkeudelta. Lisäksi Toughpad sietää sekä kuumuutta että pakkasta.

Iskunkestävyys täyttää MIL-STD-810G-sotilasstandardin vaatimukset, ja vesi- ja pölysuojaus on IP65-standardin mukainen. Laitteessa on myös yritysten vaatimukset täyttävä korkeatasoinen tietoturva, hyvät yhteydet ja liitännät sekä runsas lisävarustevalikoima.

Toughpad FZ-A1 soveltuu muun muassa viranomaisille sekä muille ammattilaisille turvallisuusalalla, rakennuksilla, kuljetusalalla ja kenttähuollossa. Suunnittelussa on hyödynnetty Panasonicin yli 15 vuoden kokemusta kestävien Toughbook-tietokoneiden valmistamisesta.

Panasonic Toughpad FZ-A1 perustuu 10 tuuman kosketusnäyttöön, jonka tarkkuus on 1024 x 768 (xga). Näyttö on valmistajan mukaan erittäin kirkas ja heijastamaton, joten työskentelyn pitäisi sujua myös kirkkaassa auringonpaisteessa.

Aktiivinen multi touch -näyttö tottelee sormien ohella myös laitteen mukana tulevaa osoitinkynää. Näyttö tunnistaa kynän paineen, suunnan ja nopeuden. Kynän tarkka kohdistaminen on vaivatonta esimerkiksi piirrettäessä sekä karttasovelluksissa. Myös allekirjoitus saadaan dokumenttiin sujuvasti.

Panasonic Toughpad FZ-A1 sisältää edistyneen tietoturvasuorittimen, joka vapauttaa varsinaisen suorittimen muihin tehtäviin. Erillinen tietoturvasuoritin vastaa ohjelmisto- ja laitepohjaisesta tiedon salauksesta, vpn-yhteydestä, käynnistämisestä ja laitehallinnasta.

Laitteen vakiovarustukseen kuuluvat bluetooth- ja wlan-yhteydet sekä gps-paikannin. Lisävarusteena saa 3G-laajakaistamodeemin (hspa+), joka kykenee parhaimmillaan 21 Mbps:n tiedonsiirtonopeuteen.

Akku mahdollistaa 10 tunnin yhtäjaksoisen käytön. Toisin kuin monissa muissa taulutietokoneissa, akun voi vaihtaa.

Lisävarustelistalta löytää runsaan valikoiman käytettävyyttä edistäviä tuotteita, kuten telineitä ajoneuvoasennuksiin, telakoita, monen laitteen yhtäaikaiseen lataamiseen tarkoitettuja lataustelineitä sekä laitteen kantamista ja yhden käden käyttöä helpottavia vyölaukkuja ja hihnoja.

Panasonic Toughpadin maahantuoja on Kaukomarkkinat Oy, joka tarjoaa monenlaisia palveluita projektin hallintaan, ohjelmistoasennuksiin sekä laitteiden asennusratkaisuihin.

Toughpad FZ-A1 on saatavilla kesällä 2012, ja se maksaa verottomana noin 1 000 euroa. Laitteelle myönnetään kolmen vuoden takuu.

Lisätietoja saa maahantuojan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Panasonic Toughpad FZ-A1
Käyttöjärjestelmä: Android 4.0
Suoritin: Marvell 1,2 GHz dual core
Massamuisti: 16 Gt
Lisämuisti (optio): micro sd -kortti
Ram: 1 Gt sdram
Näyttö: 500 nit, päivänvalossa luettava, 10,1 tuumaa, 1024 x 768 (xga), 4:3, kapasitiivinen kosketusnäyttö (multu touch), heijastamaton pintakäsittely, valaistuksen tunnistussensori
Akku: toiminta-aika 10 tuntia, akku on vaihdettavissa)
Pudotuskestävyys: 120 cm
Pöly- ja vesitiiveys: IP65
Käyttölämpötilat: -10 °C – 50 °C (toiminnassa)
Liitännät: micro usb, micro sd, micro hdmi
Kamerat: 5 megapikseliä takana, 2 megapikseliä edessä
Liitettävyys ja yhteydet: 3G, 802.11 a/b/g/n, bluetooth v2.1 + edr, gps
Tietoturvaominaisuudet: laitetasoinen tietoturva, FIPS 140-2 Taso 2 (as SoC family), kaapelilukituspaikka
Mitat: 266,3 mm x 17,0 mm x 212,0 mm
Paino: 970 g

Panasonic Toughpad FZ-A1 sivulta

Panasonic Toughpad FZ-A1 takaa