Miele G4930SCU Jubilee

Tiskikoneen valinnan luulisi olevan helppoa, mutta näin ei käytännössä kuitenkaan ole. Ennen kaupoille lähtöä kannattaa miettiä, millaisia astioita useimmiten pesee ja mille ohjelmille on todellisuudessa käyttöä. Laitteen hinta kipuaa ylöspäin usein pelkästään erikoisohjelmien ansiosta.

Saimme vertailuun kolme yleisimmän koon – eli leveydeltään 60 sentin – astianpesukonetta. Testattavat laitteet ovat keskihintaa hieman halvempia ja varsin yksinkertaisia peruskoneita.

  • Asko D84371W
  • Bosch SMU46CW00S
  • Miele G4930SCU Jubilee

Yksi ahkerimmin käytetyistä kodinkoneista on astianpesukone. Silti sen käyttö ja toimintaperiaatteet eivät ole tarkemmin hallinnassa. Käyttöohjeisiin ei jakseta perehtyä tarpeeksi, vaikka syytä olisi. Koneessa on useita perusasetuksia, jotka on hyvä saada kohdalleen parhaan pesutuloksen saavuttamiseksi.

Vertailun koneet suoriutuvat testeissämme tasavertaisesti. Mielen tehopesuohjelma poistaa pinttyneet liat aavistuksen verran muita paremmin.

KÄYTTÖ: Mielen edullisimpaan päähän kuuluva tiskikone on ulkoisesti vanhahtavan oloinen. Ohjauspaneeli on selkeä ja pesuohjelmien fyysiset painikkeet toimivat. Vedenottoletkussa on vesiturvajärjestelmä. Tiskikoneen pesukorit ja ylin aterintaso ovat joukon monipuolisimmat ja muuntuvimmat. Erityisesti ylin aterintaso on toimiva ja monipuolinen kokonaisuus, jonka keskiosan korkeus on säädettävissä. Aterintasoa on mahdollista siirtää myös ulkolaidoista, jolloin yläkoriin saadaan tila korkeille astioille.

TOIMINNOT: Mielen astianpesukoneessa on perusohjelmat, jotka riittävät useimmille käyttäjille. Valmisohjelmien pesulämpötilat vaihtelevat valitun ohjelman mukaan 44:n ja 75 °C:n välillä, ja ohjelman kesto vaihtelee kahdesta lähes kolmeen ja puoleen tuntiin. Lisätoiminnon avulla ohjelmien kesto on lyhennettävissä jopa tunnilla. Tiskikone tunnistaa vajaatäytön ja sopeuttaa ohjelman sitä vastaavaksi.

SUORITUSKYKY: Mielen pesu- ja kuivauskyky on hyvää luokkaa ja kone suoriutuu testipesuista erinomaisesti. Normaaliohjelma kuluttaa energiaa hieman muita laitteita enemmän, automaattiohjelma taas vähemmän. Pesuohjelmat sisältävät yhden välihuuhtelun ennen kuumaa loppuhuuhtelua. Lyhytohjelmat seuraavat varsinaisen ohjelman kulkua nipistämällä etupäässä esihuuhtelusta.

Miele on ominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään tasapainoinen ja toimiva laite.