Volkswagen Golf 1,0 TSI Comfortline

Uusimmat keskiluokan perheautot on ladattu täyteen 
hienoa tekniikkaa. Ajo-ominaisuudet ja tilat yltävät 
takavuosien huippuautojen tasolle.

Syksyllä 2018 tehdyssä vertailussa oli mukana viisi automallia.

  • Ford Focus 1,0 Ecoboost 125 hv M6 Titanium
  • Honda Civic 5D 1,0 Business
  • Hyundai i30 1,0 T-GDI Style Limited
  • Kia Ceed 1,0 T-GDI ISG 120hv EX Ecodynamics
  • Volkswagen Golf 1,0 TSI Comfortline

Kokosimme autoryhmän pienten moottorien ja käsikäyttöisten vaihteistojen ympärille. Tällöin autojen perusmallien hinnat asettuvat verrattain tiiviisti 22 000–24 000 euron haarukkaan.

Pyrimme saamaan mukaan suosituimman varusteversion, ja autot ovat verrattain hyvin varusteltuja. Osaan tosin voisi halutessaan ruksata vielä lisävarusteita lähes loputtomiin.

Volkswagen Golf on mallina vertailuryhmän vanhin. Silti ikä ei näy missään, sillä mallia on päivitetty vuosien varrella moneen kertaan. Tästä hyvä esimerkki on yksilitrainen moottori. Aikaisemmin menestystä vertailuissa niittänyt Golf on koko autoluokan mittatikku ja samalla kova kirittäjä ja verrokki muille.

AJETTAVUUS: Volkswagen on ajettavuudeltaan huippuluokkaa kaikilla osa-alueilla. Luonteva ajotuntuma ja erityisesti ominaisuudet maanteillä suoraan ajettaessa hakevat vertaistaan. Kaupungissa auto on näppärä ja helppo käsitellä ilman sen suurempia ihmettelyitä. Ääritilanteissa käytös on turvallista kuormauksesta riippumatta.

MITTAUKSET: Kiihdytysmittauksissa Golf on ryhmän nopein, kun lähdetään paikaltaan liikkeelle. Myös ohituskiihtyvyysmittauksissa Golf pärjää mainiosti kaikilla vaihteilla. Autossa on ryhmän pienin kääntöympyrä ja toiseksi pienin kulutus. Melumittauksissa Volkswagen kuuluu ryhmän hiljaisimpiin.

TILAT: Kuljettajan työympäristö on kohdallaan ja luonteva. Ajoasennon säätömahdollisuuksia on riittävästi, ja ohjaamosta näkee hyvin ulos. Takaistuimella tilaa ei ole aivan luokan tilavimpien malliin. Tavaratila on äärimmäisen selkeän muotoinen, mutta tilavuutta voisi olla vähän enemmänkin.

KÄYTTÖ: Golfissa on maltillisen matalat laskennalliset ylläpitokulut. Huolloissa ei tarvitse jatkuvasti vierailla 30 000 kilometrin huoltovälin ansiosta. Takuu on kuitenkin ryhmän lyhyin. Kahdeksantuumaisessa keskinäytössä on tarkka kuva ja sitä on miellyttävä ja luonteva käyttää.

■ Volkswagen vie voiton tasaisen hyvällä suorituksella kaikilla osa-alueilla. Se on hyvä saavutus elinkaarensa lopussa olevalle automallille.

Volkswagen Golf voitti myös TM:n perheautovertailun vuonna 2016.