Pariisiin keskusta suljetaan autoilta joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Tavoitteena on ilmanlaadun parantaminen ja julkisten tilojen jakaminen uudella tavalla. Kävelijät, pyöräilijät, rullaluistelijat ja skootterit saavat jatkossakin liikkua keskustan kaduilla kello 10–18.

Autottomia sunnuntaita on toteutettu jo useissa Pariisin kaupunginosissa. Nyt käytäntö laajenee 1–4. kaupunginosiin. Pariisin kaupunginosat on numeroitu spiraalinmuotoisesti keskeltä ulospäin. Kaupunginosat 1–4 sijaitsevat kaupungin ydinkeskustassa Seine-joen pohjoispuolella.

Rajoitus koskee kaikkia keskustan katuja lukuunottamatta muutamia pääväyliä kuten Boulevard Sébastopolia.

Aiheesta uutisoi The Independent.

Paikalliset asukkaat, kuljetusajoneuvot, julkinen liikenne, taksit ja yksityisiä kuljetuspalveluja tarjoavat saavat edelleen liikkua keskustaan tiettyjä väyliä. Ajoneuvojen nopeus täytyy kuitenkin pysyä alle 20km/h:ssa.

Korjaajat, hoitajat ja uskonnollisiin tilaisuuksiin keskustassa osallistuvat saavat myös ajaa keskustaan jatkossakin, myös kuukauden autottomana sunnuntaina.

Uusi käytäntö on osa kaupungin johdon radikaaleja toimia autottoman matkustamisen edistämisessä. Toimet ovat alkaneet jo 2003. Niiden seurauksen keskustan liikennemäärät keskustassa ovat tänä vuonna vähentyneet kuusi prosenttia viime vuodesta.