Syksyn tärkein autonäyttely avaa huomenna tiistaina ovensa medialle Pariisissa, ja TM:n nettipalvelussa julkaistaan uutisia suoraan paikan päältä jatkuvana virtana. Mutta automaailman muodista on nautittu täällä jo pitkään.

Ennen edellisen vuosituhannen viimeiselle vuosisadalle siirtymistä, vuonna 1898 Pariisissa ihailtiin ensimmäisen kerran uusimpia automalleja. Samana vuonna alkoi myös Renaultin tarina.

Ei siis ihme, että ranskalaismerkki oli pääosassa, kun sunnuntaina vanhat autot kokoontuivat Pariisin ytimeen Place de la Concordelle. Ranskalaiseen tapaan, kuten kuvista voi päätellä, järjestelyt eivät olleet kovin täsmällisiä. Parhaiten autoihin pääsi tutustumaan näyttelyssä, jonne oli koottu eri vuosikymmenien huippumalleja.

Tunnelma aukiolla oli hyvin vapaamuotoinen, ja yleisö sai puikkelehtia aivan vapaasti korvaamattoman arvokkaiden autojen lomassa. Järjestäytyminen kulkueeseen oli sekin hyvin vapaamuotoista, ja yleisöä pyydettiin antamaan edes vähän tilaa klassikoille.

Kulkue tarjosi pariisilaisille mainion mahdollisuuden tutustua siihen, miten autot ja kaksipyöräiset ovat kehittyneet yli sadan vuoden aikana.Ilahduttavaa Kyllä, kulkueessa oli muitakin klassikkoja kuin ranskalaismerkkejä. Paikalliset merkkikerhot olivat tuoneet paikalle kauneimpia yksilöitä muun muassa Jaguareista ja Porscheista. Olipa paikalla Chevrolet Corvettekin, joka tietenkin sopii hyvin kuvaan, onhan yhtiön perustajan suku kotoisin Ranskasta.