Suuri on kaunista, sanotaan. Pariisin autonäyttely asettuu tähän muottiin, sillä suurissa halleissa on suuria näyttelyosastoja, lähinnä suurilla autovalmistajilla. Ja jälleen kerran Mondial de l’Automobile on varmasti myös kävijämäärältään vuoden suurin. Lähdetään tutustumaan Pariisin uutuuksiin.

Pariisin autonäyttely on se, joka vuorottelee syksyn isosta eurooppalaisnäyttelyn paikasta Frankfurtin kanssa. Muistisääntönä voi vaikka toimia tokaisu parillisina Pariisiin. Autovalmistajia on tänä vuonna mukana hieman laskentatavasta riippuen noin 45. Se on vähemmän kuin keväisessä Genevessä, mutta kaikki ovat isosti mukana.

Ranskalaiset valmistajat ovat olleet Pariisissa perinteisesti vahvoja, mutta valtasuhteissa tuntuu olevan tasaantumista. Hyvää tulosta ympäri maailman tekevät merkit jylläävät täälläkin, eikä messujärjestäjällä ole enää varaa suosia liikaa kotimaista.

Pariisin etuna on se, että näyttely sijaitsee melkeinpä keskellä yhtä maailman merkittävimmistä turistikaupungeista. Messuilla käydessä voi katsastaa myös kaupungin, ja näillä eväillä toissavuoden näyttely keräsi pitkälti toista miljoonaa vierailijaa.

Oheisesta galleriasta pääsee käsiksi näyttelyn uutuuksiin ja toivottavasti tunnelmaankin. Kuvia kertyy galleriaan kahdessa tai useammassa osassa, joten nopeimmille suosittelemme myös uusintakierrosta. Kattava näyttelyraportti on luettavissa lehdessä numero 19/14, joka ilmestyy 15.10.