Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo Suomen Uutisissa, että puolue on valmis luopumaan moottoripyöräverosta.

”Useampi taho on kiihkoillut moottoripyöräveron olevan perussuomalaisten keksimä ja ajama. Tämä ei pidä paikkaansa. Me ehdotimme veroa suurille veneille, mutta moottoripyörävero ei ole meidän keksintömme”,  sanoo Terho perussuomalaisten julkaisussa.

”Eduskuntaryhmämme on käynyt moottoripyöräverosta useita keskusteluja, joiden pohjalta tiedän, ettei meillä kukaan tätä veroa toivo.”

Hallituspuolueet ovat yhdessä sopineet moottoripyöräverosta osana hallitusohjelman veropakettia. Hallituksen esitystä ei ole tuotu vielä eduskuntaan.

Perussuomalaisia on julkisuudessa pidetty usein moottoripyöräveron vaatijana.

”En kuuntele näitä hallituskumppaneiden perättömiä syytöksiä enää. Perussuomalaiset ei ammattitaitoisena hallituspuolueena kampanjoi yhdessä sovittua hallitusohjelmaa vastaan, mutta sen voin ilmoittaa, että eduskuntaryhmämme ei moottoripyöräveroa halua. Meidän puolestamme sen voi mieluusti jättää toteuttamatta, jos hallituskumppanit tähän suostuvat”, Terho sanoo lehdessä.

Moottoripyörävero on herättänyt laajaa arvostelua. Useat asiantuntijat ovat arvioineet, että moottoripyöräverolla ei saavuteta toivottua verokertymää. Se on myös johtanut siihen, että monet motoristit ovat ottaneet pyöriään pois rekisteristä.

”Tuottamatonta veroa moottoripyörille ei kannata toteuttaa. Autoveron kohdalla itse asiassa veron alennus lisäsi verotuottoa. Henkilökohtaisesti olisin valmis pohtimaan, toimisiko sama moottoripyörien suhteen”, Terho sanoo Suomen Uutisille.

Tekniikan Maailman tietojen mukaan Terho on torstaina tavannut motoristien Project MP:n edustajia. Tiettävästi kansanedustajat ovat saaneet moottoripyöräverosta poikkeuksellisen paljon palautetta kansalaisilta.

Jos perussuomalaiset vetävät tukensa verolta pois, sen kaatuminen on aiempaa todennäköisempää.