Peugeot 306:n seuraajaksi on esitelty 307, jonka ulkonäössä on selkeää sukulaisuutta pikkuveljeensä 206:een. Peugeot on nyt siirtymässä mallimerkinnöissään seitsemään loppuviin numerosarjoihin. Muutos alkoi tehtaan nykyisestä lippulaivasta 607:stä, ja tämä 307 on toinen uuden numerointipolven auto.

Uusi Peugeot 307 on viistoperäinen ja ulkonäöltään pikkuveljensä 206:n kaltainen, selvästi edeltäjäänsä 306:ta korkeampi auto. Tämä antaa olettaa sisätilojen olevan aikaisempaa väljemmät, kun muutkin mitat ovat hieman kasvaneet 306:n pystyperäiseen versioon verrattuna. Tällainen mittojen kasvu on yleensä ollut tapana uusien mallien kohdalla.

Peugeot 307:stä voi olettaa olevan työn alla muitakin korimalleja kuin tämä pystyperäinen, sillä esiteltiinhän myös 306:sta aikanaan ensin pystyperäinen versio. Myöhemmin mallivalikoimaa sitten laajennettiin konttiperällä ja farmarilla. Tämän autoluokan ostajista kilpailtaessa ei enää voi olettaa pärjättävän ilman farmaria tai tila-autoa. Viime mainittua uumoillaan Peugeot 307:stäkin tulevan Citroën Xsara Picasson tapaan, mutta taas toisten tietojen mukaan kyseessä olisi vain farmari, joskin hieman tavanomaista korkeampi. Aika näyttää, millaiset korimallit uudesta Peugeotista lopulta tulevat markkinoille. Täysin mahdotonta ei olisi sekään, että Pininfarina muotoilee 307:stäkin cabrion tai coupén 206:n ja 406:n tapaan.

Alkuvaiheessa 307:n moottorivalikoima käsittää kaksi bensiinimoottoria ja yhden dieselmoottorin. Bensiinimoottorit ovat 16-venttiilisiä, kooltaan 1,6 ja 2,0 litraa. Nämä molemmat moottorit ovat jo entuudestaan tuttuja 206:n keulalta. Kaksilitraisen moottorin 100 kilowattia riittävät antamaan 307:lle sporttisen suorituskyvyn, joskin myös varsinainen GTI on odotettavissa myöhemmin.

Tätä luettaessa Peugeot 307 on esitelty yleisölle Geneven autonäyttelyssä, ja Suomeen uutuuden pitäisi ehtiä kesäksi. Tässä vaiheessa Suomeen tulevasta mallistosta ja niiden hinnoista ei vielä ole tietoa. Hinta-arvailuja voi itse kukin tietenkin tehdä edeltävän mallin, 306:n hinnaston pohjalta.

(Tiivistelmä Hannu Ahosen artikkelista TM 5/2001, s. 4-5)