Peugeot 307:stä on tullut lasikattoinen farmarimalli, joka takapenkkien järjestelyltään ja määrältään on verrattavissa tila-autoihin.

Peugeot 307:n mallisto täydentyy nyt farmariversioilla, jollaisten suosio kyseisessä kokoluokassa on merkittävä. Ensin näistä esiteltiin tila-automainen SW-malli, jossa on lasikatto ja erilliset irrotettavat takapenkit kuten tila-autoissa. Normaalisti auto on viisipaikkainen, eli siihen kuuluu kolme erillistä takaistuinta, mutta haluttaessaan siihen voi hankkia kaksi istuinta lisää, jolloin saadaan jo seitsenpaikkainen auto.

Tavaratilassa on kiinnikkeet kahdelle ylimääräiselle istuimelle. Tämän kolmannen penkkirivin tilat soveltuvat pidemmillä matkoilla lähinnä lapsille. Niukimmaksi jää polvitila, vaikka keskimmäisen rivin penkit olisivat etuasennossa. Pääntilaa riittää paremmin, vielä 175 cm:n mittaisellekin matkustajalle. Keskimmäiselle riville on mahdollista asentaa kolmen sijaan kaksi istuinta väljemmin, jollei kaikkia paikkoja tarvita. Irrottamalla keskimmäisen rivin penkit saa kasvatettua tavaratilan pituuden liki kaksimetriseksi.

Moottorivalikoima alkaa 1,6-litraisesta, jonka lisäksi tarjolla on myös kaksilitrainen bensiinimoottori. Dieseleitä on saatavissa myös kaksi, 66 ja 79 kilowatin versiot kaksilitraisesta HDi-moottorista. Dieseleiden jatkoksi on tarjolla vain viisivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Bensiinimoottorien yhteyteen sitä vastoin saa halutessaan myös nelivaihteisen automaatin. Kaksilitrainen bensiinimoottori ja tehokkain diesel on varustettu ajonvakautusjärjestelmällä (ESP).

307 SW esitellään Suomessa toukokuussa, ja myös ensimmäisten tavallisten farmareiden, 307 Wagonien pitäisi tulla silloin maahan. Tässä vaiheessa hintaneuvottelut maahantuojan ja tehtaan välillä ovat vielä kesken, joten hintoja ei vielä ole saatavilla.

(Tiivistelmä Hannu Ahosen artikkelista TM 7/02, s. 59)