Pikes Peakin uusi rataennätys on nyt Sebastien Loebin 8:13,878, joka on yli puolitoista minuuttia edellistä nopeampi.

Peugeot näytti Yhdysvalloissa, Coloradossa ajettavassa Pikes Peak International Hill Climbissa muille taivaan merkit neljännesvuosisata ensivoittonsa jälkeen. Ensivierailulla Peugeot kävi 205 T16 autolla vuonna 1987 ja ensimmäinen voitto tuli vuotta myöhemmin 405 T 16 -autolla kuljettajana Ari Vatanen. Nyt 25 vuotta myöhemmin autona oli Peugeot 208 ja ajajana yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Loeb.

Loebin ajama uusi rataennätys 8 minuuttia ja 13,878 sekuntia on murskaavan ylivoimainen, sillä se alittaa minuutilla ja 32 sekunnilla Rhys Millenin viime vuonna ajaman ennätyksen. Hivenen asiaa vesittää se, että 20,47 kilometriä pitkän ja 156 mutkaa sisältävän nousun viimeisetkin pätkät oli tänä vuonna asvaltoitu. Joka tapauksessa 140,77 km/h keskinopeus on vaikuttava.

Tänä vuonna lähes kaikki muutkin ennätykset rikottiin ja entinen ennätyksenhaltija Rhys Millen päätyi tänä vuonna aikaan 9:02,192 eli hävisi Loebille yli 48 sekunnilla. Kaksi muutakin kuljettajaa onnistui alittamaan aiemman ennätyksen.

Loeb oli onnellinen ajonsa jälkeen: ”Auto tuntui erittäin hyvältä ja pistin kaiken peliin lähtöviivalta maalilipulle saakka. En tehnyt virheitä ja kilpailu tuntui hienolta. Mahdollisuus ajaa tällaista autoa tällaisessa kisassa on jotain erityistä, se on suorastaan uskomatonta.”