Photoshop CC on totta tosiaan tulossa iPadille ja niinkin pian kuin ensi vuoden aikana.

Adobe väittää, että iPad-versio voi päivityksien myötä yltää tietokoneen Photoshopin tasolle, eikä ominaisuuksia pyritä erityisesti vesittämään ja/tai karsimaan pois.

Photoshop on hiljalleen kehittymässä laitteista riippumattomaksi palveluksi tai alustaksi.

Sovellus on alusta alkaen suunniteltu osaksi Adoben pilvipalvelua, joten työskentely jatkuu saumattomasti iPadilta tietokoneelle ja toisinpäin. iPadilla voi siis avata ja muokata psd-tiedostoja, käyttäen samoja tietokoneelta tuttuja työkaluja.

Käyttöliittymä on tietenkin räätälöity Apple Pencil -ohjaukselle ja kosketusnäytölle sopivaksi. Tämä saattaa tarkoittaa myös sitä, että työskentely voi tietyiltä osin jopa nopeutua.

Lisäksi iPadin Photoshop CC perustuu tietokoneversion koodiin ja algoritmeihin, joten ohjelmisto hallitsee periaatteessa samat temput ja ennen kaikkea täysin vastaavalla laadulla.

Adoben mukaan iPadin ”Photari” ei siis ole mikään kevytversio, vaan ikään kuin aito asia.

Tässä vaiheessa tulee kuitenkin muistaa, että ensimmäinen 1.0-versio ei voi tarjota samaa toiminnallisuutta kuin viimeisin tietokoneohjelmisto. Ohjelmarunko itsessään on valmis hommiin, joten vuosien saatossa iPadin Photoshop CC varmasti vain kehittyy ja kasvaa.

Aika näyttää, kypsyykö Photoshop CC lopulta niin pitkälle, että ammattilaiset voisivat luottaa siihen projektin alkuvaiheista aina loppuun saakka – tyystin ilman tietokonetta.