Sähkö on kovaa vauhtia tulossa myös mopoihin ja Euroopan suurin mopojen ja moottoripyörien valmistaja Piaggio Group seuraa aikaansa tuoden markkinoille sähkötoimisen Vespan.

Elettricaksi nimetty sähkö-Vespa noudattaa ulkonäkönsä puolesta tuttua muotoilua. Polttomoottorilla varustetuista sukulaisistaan poiketen sen katteet on kuitenkin valmistettu harjatusta metallista, joka on koristeltu sähkönsinisillä yksityiskohdilla.

Teknisiä tietoja Elettricasta ei vielä julkisuuteen kerrottu, mutta sen on määrä tulla markkinoille ensi vuoden puolivälin jälkeen.

Vespa 946 "RED"

Vespa 946 ”RED”

Toinen uusista Vespa-malleista on hyväntekeväisyysjärjestö REDin ja Piaggion yhteistyöprojekti. Kauttaaltaan punaista Vespa 946 ”RED” -mallia tullaan valmistamaan vain rajallinen määrä ja jokaisesta myydystä moposta 150 dollaria lahjoitetaan AIDSia ehkäisevään toimintaan.

Kumpikin uusista Vespoista tulee sijoittumaan malliston hintavampaan luokkaan.

Isompia pyöriä

Eicma 2016 –tapahtumassa esiteltiin myös Moto Guzzi V750:n kolmannen sukupolven V7III sekä 850-kuutioinen V9 MY:

Aprilia-mallistosta esiteltiin ensi vuoden 900-kuutioiset Shiver- ja Dorsoduro -mallit:

Piaggio Group on suurin mopojen ja moottoripyörien valmistaja Euroopassa. Sen osuus koko Euroopan moottoripyörämarkkinoista on 15,5 prosenttia ja skootterimarkkinoista 25,9 prosenttia. Tammi-syyskuu-välillä Piaggio myi kokonaisuudessaan 411,700 ajoneuvoa, mikä edustaa 3,9 prosentin kasvua vuoden takaiseen.