Vertailuvuoroon ryhmittyivät tällä kertaa suosikkiluokan myydyimpien mallien edullisimmat versiot. Samalla koko joukko on varsin tuoretta tavaraa.

Vertailussa mukana olevat autot valittiin pienten perheautojen luokasta. Testiin valitut autot edustavat mallisarjojensa alapäätä, niin varustelultaan kuin moottoriltaankin. Moottoriksi pyrittiin valitsemaan 1,4-litrainen 16-venttiilinen bensiinimoottori ja korimalli – viisto- tai pystyperäinen – puolestaan valittiin sen mukaan mikä niistä on edullisin.

Testiautojen halvin on Opel Astra 103 900 markan hintaisena ja kallein VW Golf 110 900 markkaa maksavana. Mallina vanhin on Renault Mégane, joka juontaa juurensa syksyyn 1995 ja tuorein viime vuoden lopulla uudistunut Nissan Almera.

Tekniikaltaan vertailun osanottajat ovat varsin samankaltaisia. Kaikki autot ovat etuvetoisia ja moottorin jatkona on viisivaihteinen käsivaihteisto. Kaikissa vertailun autoissa on myös ABS-järjestelmä.

Tälläkin kerralla kamppailu oli tiukka, eikä voittaja selvinnyt, tai tässä tapauksessa voittajat selvinneet, ennen kuin kaikkien kohteiden pisteet oli laskettu yhteen. Kärkeen nousivat tasapistein Renault Mégane ja VW Golf.

(Tiivistelmä Hannu Ahosen artikkelista TM 11/2000, s. 12-27)