Apple esitteli viime viikolla uuden iPhone X:n lisäksi myös älykellonsa kolmannen sukupolven edustajan, Apple Watch Series 3:n.

Merkillepantavaa uudessa älykellossa on se, että se pystyy viimein toimimaan myös itsenäisesti ilman puhelimen välitöntä läsnäoloa. Laitteen sisäänrakennetun lte-modeemin myötä puhelimensa kotiin jättänyt lenkkeilijä voi soittaa, tekstata ja käyttää internetiä pelkän älykellon avulla.

The Telegraph kertoo tämän ilon rajoittuvan kuitenkin vain kotimaan rajojen sisäpuolelle. Ulkomailla laite on siis yhtä hyödytön kuin edeltäjänsäkin.

Tarkkaanottaen älykellot on lokalisoitu niiden myyntimaan mukaan. Apple Watch Series 3:a ei siis kannata ostaa säästön toivossa lomamatkalta tai ulkomaisesta nettikaupasta, sillä esimerkiksi Yhdysvalloista ostettu laite toimii vain Yhdysvaltain verkossa.

Toistaiseksi ei ole selvää, mistä ominaisuus johtuu. Mahdollisiksi syiksi rajoituksille on ehdotettu älykellon antennin rajallista kykyä vastaanottaa erilaisia taajuuksia tai Applen ja palveluntarjoajien välisiä sopimuskuvioita.