Posti kertoo tiedotteessaan eri sanomalehtien jakeluyhtiöiden jakeluvirheiden tuottavan valtavasti päänvaivaa ja lisätyötunteja Postille. Postin asiakkaat palauttavat muiden jakeluyhtiöiden virheellisiin osoitteisiin jakamia kirjeitä siinä luulossa, että ne ovat Postin jakamia.

”Postille tulee viikoittain jo yli 500 kappaletta muiden jakeluyhtiöiden virheellisesti jakamia kirjeitä ja muita lähetyksiä. Tämä on erittäin ikävä asia, koska väärin jaetusta postista moititaan Postin postinjakajia, vaikka he ovat näihin virheisiin täysin syyttömiä. Näissä tapauksissa vastuu virheestä kuuluu aina jakelusta vastaavalle jakeluyhtiölle”, kertoo Postin jakelujohtaja Juhani Vuola.

Kirjeitä on voinut jakaa viime kesästä lähtien kuka tahansa yksityinen elinkeinonharjoittaja. Postitoiminnan voi aloittaa tekemällä ilmoituksen Viestintävirastolle. Mitään muuta ei vaadita.

Jakeluyhtiöillä on omia lyhenteitä. Lyhenteen näkee maksumerkinnästä kirjekuoressa. Postin jakamissa yrityskirjeissä lukee Posti Oy:n lisäksi tunnus PRIORITY, ECONOMY tai POSTI GREEN (lista muiden jakeluyhtiöiden käyttämistä tunnuksista jutun lopussa).

”Ongelma on, että postinsaajien on hyvin vaikea tunnistaa jakeluoperaattoria kuoressa olevan kirjainyhdistelmän perusteella. Lisäksi maksumerkintä on kirjoitettu hyvin pienellä präntillä”, sanoo Postin palvelupäällikkö Juha Aro.

Laki määrää postitoimintaa harjoittavia yrityksiä merkitsemään lähetyksensä omin tunnuksin. Tunnusmerkkien pitää erottautua selvästi muiden postiyritysten tunnuksista ja merkinnöistä.

Posti toivookin, että jakeluyhtiöt, sanomalehdet ja Viestintävirasto ottaisivat enemmän vastuuta ja tiedottaisivat maksumerkinnöistä kansalaisille.

Jakelujohtaja Vuola myöntää, että vahinkoja sattuu myös Postin omille jakajille. Muiden toimijoiden virheistä johtuen Postille on välitetty jo yli 2000 väärään osoitteeseen päätynyttä kirjettä tammi -ja helmikuun aikana. Postin jakelutyöntekijät saavat osansa muiden tekemistä virheistä.

”Joka päivä meidän jakajamme saavat kuulla turhaan moitteita reiteillään ja selitellä tilannetta. Valitettavasti suurin osa suomalaisista ei tiedä, että kirjeitä jakavat muutkin kuin Posti”, kertoo tuotantoesimies Jukka Leinonen Turun jakelutoimipaikasta.

Posti kerää kilpailevien yhtiöiden lähetykset omiin toimipisteisiin, joista jakeluyhtiöt hakevat ne kerran viikossa. Kirjeen vastaanottaja voi kärsiä tästä siten, että lähetys voi saapua viikkojen viivellä.

Jos saat jollekulle muulle lähetetyn, Postin jakaman lähetyksen, voit kirjoittaa sen päälle ”jaettu väärin” ja palauttaa sen lähimpään Postin kirjelaatikkoon.

Muiden jakeluyhtiöiden väärin jakamia lähetyksiä ei tule laittaa Postin kirjelaatikoihin. Posti toivoo kansalaisten noudattavan muiden jakeluyhtiöiden ilmoittamaa palautusmenettelyä.

 

Tunnus kirjekuoressa                        Jakeluyhtiö                                          Jakoalue

ESA Mediatalo ESA Oy Päijät-Häme
ILVES Ilves Jakelu Oy Kanta-Häme
MANU Alma Manu Oy Pirkanmaa, Satakunta
KALE Kaleva Oy Pohjois-Pohjanmaa
LSTJ Turun Sanomat/
Lounais-Suomen Tietojakelu Oy
Varsinais-Suomi
VSTJ Turun Sanomat/
Varsinais-Suomen Tietojakelu Oy
Salo
KAVI Kaakon Viestintä Etelä-Savo, Kymenlaakso, Etelä-Karjala
MARVA Marva Media Oy Rauma
SLP SLP Jakelu Oy Kainuu
SJOY Savon Jakelu Oy Savo
MALAP Alma Manu Oy Lappi
KP Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj Pohjanmaa