Postinjakelussa eri puolilla Suomea otetaan vaiheittain käyttöön kevään ja kesän aikana kaikkiaan 200 sähkörahtiskootteria ja 250 sähköavusteista jakelukärryä, Posti tiedotti maanantaina 30. huhtikuuta.

Vaasassa uusi kalusto oletaan toukokuun alussa, kun sähkörahtiskoottereilla aletaan jakaa kaksi varhaisjakelureittiä. Hieman myöhemminkäyttöön tulevat myös uudet jakelukärryt.

”Uusiin työvälineisiin mahtuu kerralla mukaan jopa koko reitin postit, myös verkkokaupan pienlähetykset. Skootteriin mahtuu postia 270 kg”

”Olemme jo kouluttaneet vaasalaisia jakajia uuden jakelukaluston käyttöön yhdessä Liikenneakatemian kanssa”, kertoo Postin kalustosta vastaava Kari Tuomola sanoo.

Myöhemmin keväällä ja kesällä uusia kevytkulkuneuvoja otetaan käyttöön myös pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla, Lahden, Turun ja Tampereen talousalueella, Jyväskylässä, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, Kuopiossa, Porissa, Salossa ja Raumalla, Posti kertoo.

”Postinjakelussa pakettien ja muiden verkkokauppaostosten määrä kasvaa. Uusiin työvälineisiin mahtuu kerralla mukaan jopa koko reitin postit, myös verkkokaupan pienlähetykset. Skootteriin mahtuu postia 270 kg”, Tuomola selittää uuden kaluston mahdollisuuksia.

Posti kertoo, että skoottereita ja -jakelukärryjä on testattu Postin menetelmälaboratoriossa ja normaalissa päivittäisessä jakelutyössä Helsingin Pihlajamäessä. Tärkeänä pidetään niiden toimivuutta kaikissa keleissä, myös Suomen ilmastossa.

Postin uusi sähköavusteinen jakelukärry.