PSA Groupe osti Opelin ja vähän pienempänä hankintana oli oikeudet Ambassador-nimeen Intiassa. Nälkä ei ole kuitenkaan vielä tyydytetty, vaan ranskalaiset kamppailevat kiinalaisen Geelyn kanssa siitä, kumpi saa hallintaansa Malesiassa toimivan autonvalmistaja Protonin.

Eurooppalaisittain varsin tuntematon Proton on ollut myynnissä Iso-Britanniassa vaatimattomalla menestyksellä ja merkki on osallistunut rallin MM-sarjaan etuvetoluokassa.

Protonin toiminta ei ole ollut viime vuosina oikein kannattavaa, mutta yhtiön ostamisessa on omat puolensa. Voittaja saa haltuunsa Protonin Tanjung Malimissa sijaitsevan kokoonpanotehtaan, missä voi valmistaa 150 000 autoa vuodessa. Tärkeintä on päästä myymään autoja tullivapaasti kymmeneen Etelä-Aasian yhteisöön kuuluvaan maahan. Tämä on varmasti suurin syy PSA:n kiinnostukseen.

Proton ja sen omistama Lotus Cars on ollut jo pitkään myynnissä ja virallisten tietojen mukaan autonvalmistajista loppusuoralla ovat ainoastaan PSA ja kiinalainen Geely. Siitä eteenpäin kaupankäynnissä on television saippuasarjan piirteitä. Yhdellä viikolla kiinalaiset ovat uutisten mukaan vetäytyneet kilvasta. Seuraavalla viikolla tieto kumotaan ja huutokauppa jatkuu.

Eri lähteiden mukaan Protonin tällä hetkellä omistava DRB-Hicom ei ollut oikein innostunut kiinalaisten tulosta Malesiaan. Syynä voi olla pelko liian pahasta kilpailusta, sillä DRB-Hicom valmistaa autoja monelle automerkille kuten Hondalle, Isuzulle ja Suzukille. Toisaalta jotkut tahot ovat pitäneet Geelyä suosikkina. Luultavasti tieto voittajasta julkistetaan lähiviikkojen aikana.