PSB M4U 2 olohuone

Kanadalainen kaiutinvalmistaja PSB julkisti ensimmäiset kuulokkeensa. Kuulokkeiden nimi on M4U 3 (Music For You), ja niissä sovelletaan tehokkaaksi mainostettua vastamelutekniikkaa.

PSB:n kehittämän nelimikrofonitekniikan ansiosta vastamelutoiminnon luvataan kattavan tavallista laajempi taajuusalue. Lisäksi neljä mikrofonia mittaavat ääntä kuulokkeiden sisä- ja ulkopuolella.

Yhdellä napin painalluksella voi itse kuunnella ulkopuolelle sijoitettuja mikrofoneja. Näin ympäristön äänet saa esiin ottamatta kuulokkeita pois päästä. Ja koska mikrofonit on sijoitettu kummankin korvan lähelle, äänikentän luvataan olevan luonnollinen.

PSB:n kehittämä Room Feel -tekniikka jäljittelee huoneen vaikutusta toistoon. Koska miltei kaikki musiikki miksataan äänitysvaiheessa kaiuttimilla, M4U 2 -kuulokkeet ottavat huomioon kuuntelutilan vaikutuksen kaiutintoistossa. Siksi ääni on valmistajan mukaan täyteläisempi ja luonnollisempi kuin tavanomaisissa kuulokkeissa.

Kuulokkeissa olevan vahvistimen ansiosta kannettavien musiikkilaitteiden äänen luvataan kuulostavan entistä paremmalta. Koska vahvistimella varustetut aktiivikuulokkeet kuormittavat musiikkilaitetta tavallista vähemmän, särö pienenee, musiikkilaitteen akku kestää pidempään ja äänenvoimakkuutta saadaan enemmän.

Toisin kuin muut omalla vahvistimella varustetut aktiivikuulokkeet, M4U 2:t toimivat myös passiivisina. Siksi paristojen loppuminen ei tyystin estä kuuntelua. PSB M4U 2 -kuulokkeet peittävät koko korvan, ja niissä on automaattisesti pään mukaan muotoutuvat pehmusteet.

PSB M4U 2 tulee myyntiin maaliskuussa alle 350 euron hintaan. Pakkaus sisältää kotelon, kaksi johtoa sekä sovittimet kotiin ja lentokoneeseen. Lisätietoja saa valmistajan englanninkielisiltä ja maahantuojan suomenkielisiltä kotisivuilta.

PSB M4U 2

PSB M4U 2 lentokone