Venäläinen puhelinten oheislaitevalmistaja Caviar on alkanut myydä mielenkiintoista iPhone-lisälaitetta nimeltään ”iPhone X Tesla”, kertoo Apple Insider -sivusto.

Lisälaite on siis mielenkiintoinen sillä tavalla, että se on lähes naurettavan kallis, 4 500 dollarin eli noin 3 800 euron hintainen.

Caviar on Tekniikan Maailman lukijoille tuttu muun muassa viime vuonna julkistetusta ”Supremo Putin”-puhelimesta.

Käytännössä kyse on Applen iPhone X:ään kiinteästi yhdistettävästä hiilikuidusta tehdystä kuoresta, jossa on aurinkopaneeli ja kultaisia koristeita. 4 500 dollarilla saa halvemman 64 gigatavun muistilla varustetun mallin, ja 256 gigan muistilla varustettu malli maksaa 4 829 dollaria.

Kotelo käytännössä yli kaksinkertaistaa iPhone X:n paksuuden. iPhone X on 7,7 milliä paksu, kun taas iPhone X Tesla on 16,2 milliä.

Yhtiö ei kerro kovinkaan paljon, kuinka paljon aurinkopaneeli käytännössä tuo tehoa laitteeseen. Todennäköistä kuitenkin on, että pelkästään sen voimalla kännykkä ei pysy toiminnassa kovin kauan.

Caviar aikoo valmistaa häkkyröitä 999 kappaletta. Lisää tietoa (hyvin niukasti) löytyy alta olevasta videosta ja yhtiön verkkosivuilta. Ensimmäinen kappale aiotaan luovuttaa Teslan pääjohtajalle Elon Muskille.