Tekniikan Maailma uutisoi huhtikuussa 2016 Venäjän presidentti Vladimir Putinin odottavan innokkaasti uuden presidentillisen limusiininsa valmistumista.

Kortezhia, joka kääntyy suomeksi saattueeksi tai hautajaissaattueeksi, on kehitetty Venäjällä vuosikymmenen alusta alkaen. Auton oli määrä mennä tuotantoon Moskovan kansallisessa ajoneuvo- ja moottoritekniikan kehitysinstituutti NAMIssa (Venäjäksi juhlavasti  Государственный научный центр Российской Федерации Федеральное государственное унитарное предприятие ”Центра́льный нау́чно-иссле́довательский автомоби́льный и автомото́рный институ́т ”НАМИ”) jo vuosi sitten.

Putinin neljäs presidenttikausi on nyt alkamassa, eikä limusiinia ole edelleenkään näkynyt.

Kauan Putinin ei enää tarvitse odottaa, vaikka vielä virkaanastujaispäivänään toukokuussa tuore presidentti ei vilkuta kannattajilleen uuden limusiininsa kyydistä, kertoo Venäjän teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturov Izvestia-sanomalehdelle.

Kortezh jatkaa Tshaikan, ZILin ja ZISin jalanjäljissä. Tekniikka, jonka yksityiskohdista ei juurikaan tiedetä, on venäläisinsinöörien kehittämää, mutta länsimaiset muotoiluvaikutteet ovat selkeästi havaittavissa. Kortezhin moottorin kerrotaan tosin olevan kehitetty yhteistyössä Porschen kanssa.

Venäjälle kyky tuottaa omat edustusautonsa on mainekysymys. Kortezhilla halutaan osoittaa, että maa pystyy tuottamaan korkealuokkaisia, turvallisia ja luotettavia ajoneuvoja itsenäisesti.

Limusiini-Kortezhin lisäksi autosta tuodaan markkinoille myöhemmin myös sedan-, SUV- ja tila-autoversiot. Siinä missä pidennetty Kortezh muistuttaa Rolls-Roycea, on katumaasturiversiossa selkeästi havaittavissa Jaguarin, Range Roverin ja Bentleyn SUVien elementtejä.

Kutakin mallia on määrä valmistaa neljästä viiteen tuhatta kappaletta seuraavan vuosikymmenen loppuun mennessä. Kun Venäjän johdon autotarve on saatu tyydytettyä, Kortezh tuodaan myös suuremman yleisön saataville.

Aiheesta uutisoivan CarScoops-sivuston mukaan Kortezh esitellään virallisesti Moskovan autonäyttelyssä elokuussa.