Venäjän uusi presidentillinen limusiini esiteltiin yleisölle viimein Vladimir Putinin virkaanastujaisissa aiemmin toukokuussa.

Musta limusiini kuljetti Putinin parin sadan metrin matkan tämän toimistolta juhlapaikalle Kremlin palatsiin. Lyhyehkö esiintyminen sai monet epäilemään, onko ”Kortezh” todella niin valmis kuin Venäjä antaa ymmärtää.

RT-sivusto on nostanut esille YouTubeen ladatun videon, jossa Venäjän uusi ylpeys on jälleen tositoimissa. Poliisisaattueen keskellä kulkevan limusiinin lisäksi Moskovan kadulla kuvatulla videolla esiintyy ensi kertaa myös Kortezhin sedan-versio:

Samalla RT paljastaa uusia yksityiskohtia Kortezhin tekniikasta ja varustelusta.

Kortezhista ei itse asiassa pitäisi enää edes puhua, sillä Putinin virka-auto sisarversioineen tunnetaan nykyään Aurus-merkkisenä.

RT kertoo limusiiniversion olevan mallinimeltään ”Senat”. Sen sijaan sen sedan-versio tunnetaan jatkossa mallinimellä Kortezh. Vielä julkisuudelta piilottelevan nelivetoisen tila-autoversion mallinimi puolestaan on ”Komendant”.

Kaikki malliversiot perustuvat samaan Unified Modular Platform -perusrakenteeseen.

RT:n mukaan Putinin virka-autossa on hybridivoimalinja, jonka 4,4-litrainen V8 bensamoottori tuottaa lähes 441 kilowattia (600 hv). Sen rinnalla toimivan sähkömoottorin kerrotaan tuottavan 90 kilowattia eli 122 hevosvoimaa.

Voimalinja on kehitetty Porschen avustuksella, ja sitä käytetään myös videolla esiintyvissä Kortezh-sedaneissa.

Aurukset valmistetaan Moskovan kansallisessa ajoneuvo- ja moottoritekniikan kehitysinstituutti NAMIssa. NAMI testaa parhaillaan myös tehokkaampaa 6,6-litraista V8-moottoria, jonka kerrotaan yltävän 588 kilowatin (800 hv) teholukemiin.

Mitä Putinin virka-auton varusteluun tulee, se ei sivuston mukaan kalpene Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin uuden ”Peto 2.0:n” rinnalla, josta kerroimme huhtikuussa. Venäjän federaation turvallisuuspalvelu vakuuttaa, että limusiini on ”niin turvallinen kuin mahdollista.” RT:n mukaan se voi jopa upota veden alle ilman, että matkustajat ovat välittömässä vaarassa.

Auruksen virallinen ensiesittely tapahtuu Moskovan autonäyttelyssä elokuussa.