Venäjän presidentti Vladimir Putin on luopumassa huutokaupassa kuuluisan rannekellokokoelmansa kruununjalokivestä hyvin pian, uutistoimisto Bloomberg kertoo. (Päivitys 19.6. Venäjältä on kiistetty, että kellolla on mitään tekemistä Putinin kanssa.)

Putin tunnetaan maailmalla politiikkansa lisäksi hyvin myös intohimoisesta rannekelloharrastuksestaan.

Putinin laajaan ja tajunnanräjäyttävän hintavaan rannekellokokoelmaan kuuluu muun muassa erittäin harvinainen Blancpain Grande Date Aqua Lungjota valmistettiin tilaustyönä reilun 2000 kappaleen verran.

 

Sveitsiläisvalmisteinen Blancpain Grande Date Aqua Lung -rannekello. Putinin ranteessa on nähty ruostumattomasta teräksestä valmistettu versio.

 

Blancpain Grande Date Aqua Lung -rannekellon koneisto.

Syystä tai toisesta Putin on kuitenkin nyt päättänyt luopua yhdestä silmäterästään. Lontoossa Putinille myyty, sveitsiläisvalmistaja Patek Philippen 5208p Triple Complication –rannekello myydään korkeimmalle tarjoajalle Monacossa Monaco Legend -huutokaupassa heinäkuun 19. päivä.

Kuten Bloomberg toteaa, ei ole täysin varmaa, että kyseinen kello on myyty Putinille. On mahdollista, että joku muu on laittanut kelloon liittyvään sertifikaattiin Putinin nimen. Patek Philippen jälleenmyyjiä on kuitenkin ohjeistettu laittamaan papereihin kellon ostajan oikea nimi, kun kello toimitetaan vastaanottajalleen.

42-millisen ja itsevetävän platinakellon koneisto on poikkeuksellisen monimutkainen ja viimeisen päälle hiottua käsityötä. Se kätkee sisälleen muun muassa ikuisen kalenterin.

Patek Philippe 5208p Triple Complication -rannekello on yksi maailman halutuimmista ja hintavimmista kellomalleista.

Kellon koneisto on ihailtavaa katseltavaa.

Kellon valmistajan asettama lähtöhinta on 952 000 euroa, mutta on hyvin todennäköistä, että sen hinta tulee nousemaan huutokaupassa helposti yli miljoonaan euroon.

Venäjän valtionpäämiehen kellorepertuaarin arvon on aiemmin arveltu liikuskelevan noin 700 000 dollarin paikkeilla, joten tämän uuden kellon arvo nousee koko aiempaa arviota suuremmaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että hän on sijoittanut hulppeisiin rannekelloihin vähintäänkin jokaisen sentin ilmoitetusta palkastaan kuuden vuoden ajalta.