Suomalaista auto-osaamista Genevessä – eräässä maailman merkittävimmistä autonäyttelyistä.

RaceAbout2000 on valmis. Se on koritettu ja saanut ohjaamon sekä sisustuksen. Tätä Helsingin ammattikorkeakoulun autolaboratorion urheiluautoprojektia, jonka se on toteuttanut yhteistyössä Taideteollisen Korkeakoulun kanssa, on jo esitelty eri yhteyksissä sen eri vaiheissa. Ensimmäinen julkinen esittäytyminen “autonnäköisenä” eli kori päällä ja interiööri paikallaan tapahtui komeasti maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä. Valmet Automotive oli varannut RaceAbout2000:lle tilaa osastollaan. Koripintojen viimeistely sekä sisustuksen suunnittelu ja toteutus on tehty tehtaan tuotekehityskeskuksessa yhdessä projektitiimin kanssa.

Kori muodostuu etuspoilerin lisäksi ainoastaan kuudesta paneelista. Kilpa-automaisesta luonteesta johtuen RaceAbout2000: n korin teemoina ovat olleet yksinkertaisuus ja helppo käyttö. Matala kylkilinja mukailee alumiinista monokokkirunkoa ja yleisilmettä hallitsevat voimakkaat lokasuojan kaaret. Auton sisustassa toistuvat keveyden ja yksinkertaisuuden vaatimukset. Materiaalivalinnat puolestaan liittyvät ohjaamon avonaisuuteen. Sisusta värityksineen on suunniteltu niin, että se on osa ulkonäkökokonaisuutta.

RaceAbout2000 on valmis näytettäväksi, mutta sillä on edessään vielä koeajoja, säätöjä, testejä ja muuta viimeistelyä. Tavoitteena on näet auto, joka on tarkoitettu ajettavaksi ja jolla on ulkonäkönsä edellyttämät ominaisuudet. RaceAbout2000 on siis edelleen mielenkiintoinen hanke ja saattaa antaa aiheita palata sen pariin tulevaisuudessakin.

Tekniikan Maailma on seurannut RaceAbout2000 hanketta alkumetreiltä kalkkiviivoille. Auton eri vaiheista on tätä ennen julkaistu juttuja seuraavasti: TM 16/98, TM 6/99 sekä tuorein TM 1/2000, joka esitteli valmiin auton ilman korikatetta.

(Tiivistelmä Hannu Lindellin artikkelista TM 6/2000, s. 4-5)