Poliisin mukaan Espoon keskuksen suunnasta kohti Suomenojaa ajanut auto suistui oikeaan kääntyvässä kaarteessa vastaantulijoiden kaistan kautta pellolle. Autoa kuljettanut mies ja kyydissä ollut nainen ovat poliisin arvion mukaan syntyneet 1990-luvun puolivälissä.

Vahvasti päihtyneet nuoret kuvasivat tapahtumien kulun suoratoistopalvelu Periscopeen. Lähetyksessä kuvattiin ilmeisesti kaksikon tupakanhakureissua Espoon keskukseen. Naishenkilö pyytää videolla kuljettajaa toistuvasti hidastamaan.

Kuva katkeaa heti onnettomuuden jälkeen. Periscope-sivustolla lähetyksen kerrotaan päättyneen kymmenen tuntia sitten, eli noin aamukolmelta.

Poliisin mukaan kummallakin oli ollut turvavyö kiinnitettynä, mutta turvavyöt olivat pettäneet törmäyksen vaikutuksesta. Molemmat kuolivat onnettomuudessa välittömästi.

Tieosuudella on 60 kilometrin nopeusrajoitus, mutta poliisin mukaan on syytä epäillä, että kuljettaja ajoi merkittävää ylinopeutta.

Mtv:n onnettomuuspaikalta ottamista kuvista selviää, että kyseessä oleva auto on uudehko Audi. Audi mainitaan myös Periscope-videolla.

Toistaiseksi ei ole selvää, mitä turvavöiden ”repeytymisellä” tarkoitetaan. Onko matkustajien massa ylittänyt turvavöiden vetolujuuden törmäyksen aikana, vai ovatko turvavöiden kiinnityspisteet kärsineet kolarissa niiden toimintaan vaikuttavia vaurioita. Tekniikan Maailma ei ole onnistunut tavoittamaan poliisin yhteyshenkilöä.

Onnettomuustietoinstituutin yhteyspäällikkö Tapio Koisaaren mukaan turvavöiden pettäminen on äärimmäisen harvinaista.

”On ollut joitain tapauksia, joissa törmäys on vaikuttanut esimerkiksi b-pilarin kiinnityspisteisiin. Perehtymättä kyseiseen onnettomuuteen tarkemmin, on kuitenkin mahdotonta arvioida, mistä turvavöiden pettäminen on johtunut”, Koisaari kertoo Tekniikan Maailmalle.