Geneven autonäyttelyssä esitellään Range Rover Evoque Convertible Concept, jolla tutkitaan ostajien kiinnostusta avonaista katumaasturia kohtaan.

Ylellinen avokatumaasturi saattaa vaikuttaa yllättävältä ajatukselta. On kuitenkin hyvä muistaa, että alun perin vuonna 1948 Land Rover oli avonainen. Valmistaja puhuu konseptistaan tiedotteessaan maailman ensimmäisenä ylellisenä avonaisena katumaasturina. Nähtävästi Land Rover ei pidä Nissan Muranoa ylellisenä, sillä sen avoversio on jo myynnissä.

Coupé-malliin perustuva Evoque Convertible Concept on tekniikaltaan samanlainen kuin lähtökohta, joten se voidaan valmistaa kaikilla moottoreilla etu- tai nelivetoisena. Istuinpaikkoja on neljälle ja alas laskettava kangaskatto vie sen verran tilaa, että tavaroille on jäänyt 250 litraa. Kookas takaluukku on vaihtunut konseptissa alareunastaan saranoituun pienempään luukkuun.

Konseptimallin tekemiseen on käytetty JLR:ltä (Jaguar Land Rover) varsinkin Jaguarin puolelta löytyvää tietotaitoa avoautojen valmistuksesta. Yhtiö korostaa, että tuotantopäätöstä ei ole vielä tehty. Vaikka se tehtäisiin nopeastikin, menee pari vuotta ennen kuin Evoque Convertible saataisiin markkinoille. Auto on suunniteltu siten, että se voidaan tehdä samalla tuotantolinjalla muiden Evoque-mallien kanssa.