Rdio on suositun Spotify-verkkomusiikkipalvelun viimeisin kilpailija. Toisin kuin Spotify, Rdio ei vaadi soitto-ohjelman asentamista tietokoneelle – pelkkä selain riittää.

Suomessa on nyt mahdollista rekisteröityä ilmaiseksi Rdion kuuntelijaksi. Kokeiluaika kestää seitsemän päivää, ja sen jälkeen palvelusta pitää maksaa, mikäli kuuntelua haluaa jatkaa.

Kuukausimaksut ovat 4,99 euroa verkkotoistosta ja 9,99 euroa silloin, kun musiikkia halutaan kuunnella myös matkapuhelimella. Hinnat ovat samat kuin Spotify-palvelussa.

Rdion luvataan sisältävän noin 15 miljoonaa sävelmää. Yhdysvalloissa perustettu Rdio on laajentunut muun muassa Kanadaan, Brasiliaan, suurimpiin Euroopan maihin ja nyt myös Suomeen.

Rekisteröidyimme Rdioon ja vertasimme sen äänenlaatua maksulliseen Spotify Premium -palveluun. Tietokoneeseen kytketyillä hifikaiuttimilla Rdion äänessä havaittiin karheutta ja tilavaikutelman häipymistä – eli tyypillisiä pakkaustekniikan aiheuttamia virheitä.

Spotify kuulosti paremmalta ja ääni on lähempänä alkuperäistä cd-levyä. Vastaavanlaisia havaintoja teimme aiemmin vertaillessamme Spotify ja Sony Music Unlimited -palveluja.

Tyypillisillä tietokonekaiuttimilla ja nappikuulokkeilla eroa tuskin huomaa kovin selvästi, mutta äänenlaatua arvostavalle Spotify tarjoaa edelleen eniten.