renault-logoLouis, Marcel ja Fernand Renault ovat nimet vuonna 1899 perustetun Société Renault Frèresen takana. Ensimmäiset 12 tilausta veljekset saivat voitettuaan autokilpailun, ja jatkossakin autokilpailuilla kasvatettiin yhtiön mainetta. Toinen alkuaikojen menestyssektori olivat taksit, jotka rakensivat kestävyydellään perustan yhtiön toiminnalle.

Toisen maailmansodan jälkeen Renault ajautui Ranskan valtion omistukseen. Sitä seurasi aikakausi, jolloin Renault oli yhteistyössä muun muassa PSA Peugeot Citroënin ja amerikkalaisen AMC:n kanssa. Nykyiseen suuruuteensa Renault kasvoi mentyään allianssiin Nissanin kanssa, jonka myötä molemmat ovat vahvistuneet.

Renault on ollut innovatiivinen autonvalmistaja, joka on tuonut markkinoille niin viistoperäiset monikäyttöautot kuin tila-autot. Aikanaan 1960-luvulla Renault 4, joka tunnettiin Suomessa ”Tipparelluna” nousi kaikkien aikojen eniten myydyksi ranskalaiseksi automalliksi. Sitä seurasi samalla periaatteella tehty kookkaampi 16. Tila-autot Renault valloitti ensin Espace-mallillaan ja sitten pienemmällä Scenicillä. Pikkuautoissa tuli ensin Renault 5, jonka Clio korvasi. Niitä suurempana mallina on Mégane. Ylemmässä keskiluokassa Laguna on edustanut Renaultia, mutta sen tilalle tulee vuonna 2016 Talisman.

Lue myös:

Näytä kaikki Renault-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.