Rinspeed on kuuluisa siitä, että yhtiö esittelee vuosittain joko Las Vegasin CES-messuilla tai Geneven autonäyttelyssä jotain uutta. Jotain sellaista, jonka ideat kertovat raikkaasta, ennakkoluulottomasta ajattelusta. Uusi Snap-koemalli vahvistaa Rinspeedin mainetta entisestään.

Rinspeed Snap on kuin skeittilauta, jonka päälle voi asentaa erilaisia rakenteita. Eri käyttöihin tarkoitetut rakenteet ovat kuin moduuleita, joita Rinspeed nimittää podeiksi. Perustana on tietenkin sähköauto, joka liikkuu autonomisesti vähentäen kaupunkien saasteita ja liikenneruuhkia.

Ajoneuvon perusrakenteessa ei Rinspeedin mukaan ole käytännöllisesti katsoen lähes lainkaan mekaanisesti kuluvia osia. Kaikki tekniset ja tietotekniikan osat ovat sellaisia, etteivät ne vanhene nopeasti. Mikäli perusrakenne vanhenee, omistajat voivat vaihtaa sen uuteen perusrakenteeseen ja jatkaa heillä olevien podien käyttöä.

Rinspeed visioi, että se kehittää Snapiin laajan valikoiman erilaisia podeja. Niitä ovat perinteinen matkustamiseen käytettävä podi ja tavaroiden kuljettamiseen tarvittava podi. Niiden lisäksi valmistajalla on paljon jännittävämpiä ideoita, kuten liikkuva toimisto tai olohuone pyörillä. Rajoja rikkovaan ajatteluun kuuluu, että podeja, kuten toimistoa voi käyttää myös ilman ”skeittilautaa” paikallistoimistona kaupungin keskustassa.