Kolme vuotta sitten Rolls-Royce myönsi, että sen on noudatettava asiakkaidensa toiveita ja kehitettävä maailman hienoin ja ylellisin katumaasturi. Siitä alkaen palapeliä on koottu hiljalleen ja nyt siihen saatiin tärkeä kulma, kun auton nimi vahvistettiin.

Tässäkään ei tapahtunut mitään yllätystä, vaan uutuus on ennakko-odotusten mukaisesti Cullinan. Tuolla nimellä projekti on nimittäin edennyt yhtiön sisällä.

Rolls-Roycen markkinointijohtaja Torsten Müller-Ötvösin mukaan nimi sopii mainiosti uutuudelle. Vuonna 1905 Etelä-Afrikan Magaliesbergin vuorilta löydettiin Cullinan-timantti, joka on 3 106 karaatin kokoisena suurin koskaan löydetty virheetön timantti. Se on kaikkien muiden timanttien yläpuolella ja Müller-Ötvösin mielestä Rolls-Royce Cullinan yltää samaan autojen puolella.

Kaksikolla on muutakin yhteistä, kuten pyrkimys täydellisyyteen. Timantin tavoin Rolls-Roycen Cullinan on tehnyt kehitystyön aikana pitkän matkan. Se on matkannut Afrikan aavikoilta napapiirin kylmyyteen. Sillä on ajettu Skotlannin liukkailla nummilla ja edetty Pohjois-Amerikan kanjonien haastavissa maastoissa.

Rolls-Roycen Cullinan on yhtiön toinen automalli, jossa käytetään Architecture of Luxuryksi nimettyä perusrakennetta. Alumiininen rakenne otettiin ensi kerran käyttöön viime heinäkuussa paljastetussa kahdeksannen sukupolven Phantomissa.