Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa tuli nuoruudessaan tunnetuksi nopeista autoistaan ja rajoitukset ylittävästä ajotavastaan.

Omena ei ole kauaksi puusta, sillä prinssi Carl Philip pitää myös hurjasta ajosta. Mutta hän on ohjannut innostuksensa isäänsä terveemmällä tavalla. Carl Philip on nimittäin osallistunut vuosien ajan eri ratasarjoihin.

Tällä kaudella hän ajaa Ruotsin GT-sarjassa Lotus Evora GT4:llä ajoparinaan kilpailukohtaisesti Thed Björk tai Richard Göransson. Autoa ajattaa Geely Group Motorsportin ja Cyan Racingin muodostama Lotus Cyan Racing.

Lotus liittyy nykyisin mielenkiintoisella tavalla Ruotsiin. Kiinalainen Geely Group osti vuosikymmenen vaihteessa Volvo Auton ja Lotus siirtyi sen omistukseen viime vuonna. Näin ruotsalaisen kuninkaallisen ajamiselle legendaarisella brittiläisellä urheiluautolla on löydettävissä synergiaa.

”Olen iloinen voidessani jatkaa Ruotsin GT-sarjassa Cyan Racingissä ja innostunut uudesta Lotus-kilpa-autosta”, prinssi sanoo.

Prinssi Carl Philip on ajanut vuodesta 2012 lähtien Cyan Racingin tiimissä. Viime vuonna hän voitti useita kilpailuja ja sijoittui toiseksi Ruotsin GT-sarjassa.

”Olen iloinen voidessani jatkaa Ruotsin GT-sarjassa Cyan Racingissä ja innostunut uudesta Lotus-kilpa-autosta. Tavoitteenani on saavuttaa GTB-luokan voitto ja uskon, että meillä on mahdollisuus saavuttaa se”, arvioi prinssi Carl Philip tilannetta ennen kauden alkua.

Ruotsin GT-sarja on kestävyysajon mestaruussarja, joka kilpaillaan viitenä viikonloppuna Scandinavian Touring Car Championshipin rinnalla samoissa kilpailuissa Ruotsissa.

Autona sarjassa on Lotuksen lisäksi muun muassa Ferrareita, McLareneita ja Porscheja. Viikko sitten ajetussa ensimmäisessä kilpailussa ensimmäinen lähtö päättyi keskeytykseen, mutta jälkimmäisestä tuli jo sijoitus hopealle. Seuraava kilpailu ajetaan viikko ennen juhannusta.