Yhtiön tiedotustilaisuudessa tuotannon alkua pidettiin merkittävänä askeleena NEVSin visiolle muuttaa liikkumista paremmin ympäristön huomioon ottavaksi. Mitään radikaalia ei kuitenkaan ole odotettavissa, sillä uusi 9-3 näyttää aivan samanlaiselta kuin Ruotsissa vuosina 2003–2014 valmistettu malli.

Muotoiluun on tehty vain vähäisiä muutoksia. Konepelti on vähän korkeammalla, millä lisätään kevyen liikenteen turvallisuutta. Etusäleikkö on uusi, samoin päävalot ja alas sijoitetut sumuvalot. Etupilarin alla on NEVS-merkki ja peilit on vaihdettu.

Viime kesäkuussa NEVS esitteli paljon rohkeamman ja modernimman koemallin CES Shanghai -näyttelyssä, mutta nähtävästi muutokset olisivat tulleet liian kalliiksi.

Myös sisustus on pääosin ennallaan tuuletussuuttimia, ohjauspyörää ja käsijarrun kahvaa myöten. Kojelauta näyttää aiempaa kömpelömmältä, sillä NEVS on sijoittanut kuljettajan eteen uuden digitaalisen mittariston. Saabin perinteisestä istuimien väliin sijoitetusta virtalukosta on luovuttu ja sen tilalla on nyt mukitelineet.

Ensimmäisten autojen esittelyssä ei pureuduttu niiden tekniikkaan. NEVS on kuitenkin aiemmin kertonut, että auton toimintamatka on kolmesataa kilometriä ja sähkömoottorin teho on 130 kilowattia.

Autossa on internetyhteys, jonka kautta sitä voidaan jatkuvasti päivittää. Lisäksi ilmastointi- ja tuuletusjärjestelmässä on suodatin, jolla puhdistetaan Kiinassa ongelmana oleva saastesumu.

NEVSin tavoitteena on aluksi 50 000 auton vuosituotanto yhtiön uudella Binhain teollisuusalueella Tianjinin satamakaupungissa sijaitsevalla tehtaalla. Tuotanto kasvatetaan seuraavien kahden vuoden aikana 220 000 autoon. Vaikka 9-3 EV:n tuotanto alkoi nyt, sen myynti käynnistyy heinäkuussa 2018 ja kohteena ovat kyydinjakoyritykset.

Nyt esitelty NEVS 9-3 EV on yhtiön ensimmäinen sähköautojen sukupolvi. Toinen ja kolmas kehitetään yhteistyössä DiDi Chuxingin kanssa, jota pidetään omien sanojensa mukaan maailman johtavana kehittyneiden kuljetuspalvelujen kehittäjänä. DiDi ostaa suuren määrän 9-3 EV -autoja, mutta vielä ei kerrottu aikataulua tai määrää. NEVS myy uutuuttaan myös yksityisasiakkaille, mutta kaikkien uusien kiinalaisten sähköautojen keskellä vanhuksen menekki voi jäädä aika vähäiseksi.

NEVS on tuomassa myyntiin 9-3 EV:n rinnalle neljä muuta mallia samalle perusrakenteelle. Ne ovat aiempien tietojen mukaan kompakti katumaasturi, pari erityylistä keskikokoista katumaasturia ja keskikokoinen viistoperä.