Kuten kaikki tietävät, Saabin taival on ollut todellista vuoristorataa viimeisen vuosikymmenen ajan. Eikä tulevaisuus näytä yhtään sen tasaisemmalta. Mutta yllättäen NEVS ilmoittaa melkoisesta shokkiuutisesta, joka voi muuttaa yhtiön tulevaisuuden.

NEVS on saanut kaksi strategista yhteistyökumppania Kiinasta ja se ilmoitti saman tien suunnitelmasta avata toinen tehdas. Se toimii rannikolla sijaitsevassa Tianjin kaupungissa, joka on toisen strategisen kumppanin, Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Arean (THT) koti. Toinen kumppani on Beijing State Research Information Technology Co. Ltd. (SRIT).

Jälkimmäinen on NEVSin tiedotteen mukaan edistyksellinen IT-palveluiden tarjoaja, jonka omistavat Kiinan State Councilin Research Development Center ja jättimäinen teleoperaattori China Unicom.

Lehdistötiedotteessa on paljon ylistystä uudesta tilanteesta, mutta tässä tärkein: ”Ensimmäinen Tianjinin tehtaassa valmistettava auto on NEVSin tekniikkaan perustuva sähköauto, jota seuraa muita NEVSin uuteen arkkitehtuuriin perustuvia sähköautoja.”

Toivottavasti NEVS vihdoin onnistuu, mutta niin on uskottu monta kertaa aiemminkin. Odotamme mielenkiinnolla tuloksia.