Volvo järjesti esittelyn uudelle Volvo V60 -autolleen aivan eri tavalla kuin mihin on totuttu. Juhlavan huoneiston sijaan toimittajat kuljetettiin Tukholman esikaupunkialueelle Täbyyn. Siellä ”majoituttiin” asuntoon, joka ei nyt kuitenkaan ollut ihan ”medel-svenssonin” koti, elleivät he sitten asustele kolmikerroksisissa omakotitaloissa merinäkymin.

Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson porhalsi uudella V60:llä pihaan ja muistutti yhtiönsä historiasta. Volvo on valmistanut farmariautoja perheille 1950-luvulta lähtien. Niinpä tämä ympäristö oli heidän mielestään paljon luontevampi kuin näyttelyhallin loiste ja silkkipeiton vetäminen pois auton päältä.

Kuten olettaa voi, uudessa Volvo V60:ssa käytetään yhtiön skaalautuvaa SPA-perusrakennetta. Siis sitä samaa, joka on niin XC90:ssä, S90/V90:ssä ja XC60:ssa. Ne kaikki ovat myyntiin tultuaan nousseet luokkansa ykköseksi Suomessa, ja tämän saman toivotaan onnistuvan myös uutuuden kanssa.

Kun perusrakenne on sama, ovat myös moottorivaihtoehdot isommista Volvo-malleista tuttuja eli kaksilitrainen turbodiesel joko 110 tai 140 kilowatin tehoisena.

Bensiinimoottoreita on laaja valikoima, joista ensi alkuun tulevat tehokkaat kaksilitraiset T5 ja T6.

Samuelsson oli erittäin ylpeä siitä, että lataushybridi T8 Twin Enginen (288 kW) rinnalle tulee uusi vähän miedompi (251 kW) T6 Twin Engine.

Muotoilu on makuasia, mutta auton nähneiden mielestä uusi V60 on linjakas. Se on reilusti V90-mallia pienempi, mutta tiloissa ei ole niin paljon eroa kuin voisi olettaa. Nykyiseen V60-mallin verrattuna niin sisä- kuin tavaratilat ovat reippaasti suuremmat. Volvo-Auton tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck vertasikin uutuutta tiloiltaan vanhaan V70-malliin.

Uuden Volvo V60:n hinnat julkistetaan maaliskuun alkupuolella, jolloin myös auton ennakkomyynti käynnistyy.

Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesän lopulla ja virallinen esittely on syyskuussa. Ensimmäisen 12 kuukauden aikana uskotaan löytyvän koti lähes kahdelletuhannelle uudelle V60:lle. Farmarimalli saa vielä tämän vuoden kuluessa rinnalleen uuden porrasperäisen S60-mallin.