Subaru sähköistää automallistoaan. Japanissa aloitetaan Subaru XV e-Boxerin myynti, joka tulee siellä vastaavan Foresterin rinnalle. Viime mainittu on ollut myynnissä jo toukokuusta alkaen.

Kaksikossa on Subarulle tyypillinen vastaisku- eli bokserimoottori kaksilitraisena ja se kehittää 107 kilowattia ja 188 Nm. Sen apuna on kymmenen kilowatin tehoinen sähkömoottori, jonka suurin vääntömomentti on 65 Nm.

Voima välitetään portaattomasti toimivan automaattivaihteiston kautta kaikille neljälle pyörälle, sillä myös hybrideissä on Subarun symmetrinen neliveto. Sähkömoottori tekee XV:stä miellyttävämmän ajettavan ja mitä tärkeintä, se pudottaa kulutusta varsinkin kaupunkiajossa. Japanin normin mukaan XV e-Boxerrin kulutus on 5,2 litraa sadalla.

Uuden voimalinjan saa Japanissa ainoastaan parhaimpaan Advance-varustetasoon. Siinä on muun muassa laguunin sininen helmiäisväri ja siihen soinnutettu sisustus. Vakiovarustuksesta löytyvät LED-ajovalot, kookas infonäyttö mittaristossa ja paljon muuta.

Japanissa ennakkomyynnissä oleva XV e-Boxer saattaa tulla Eurooppaan. Joka tapauksessa Subaru on ilmoittanut aloittavansa ensi vuonna kahden sähköistetyn mallin (hybridin) myynnin Euroopassa. Mitä ne ovat ja mikä on aikataulu, ovat vielä avoimia kysymyksiä, joihin emme osaa antaa vastauksia.