OP Ryhmän tarjoama sähköautopalvelu OP Kulku laajenee Suomen suuriin kaupunkeihin.

Finanssiryhmä kertoi torstaina tiedotteessaan, että pääkaupunkiseudulla marraskuussa lanseerattu OP Kulku saapuu Tampereelle ja sen lähialueille torstaista alkaen. Kuluvan vuoden aikana palvelu tulee myös muutamaan muuhun suureen suomalaiseen kaupunkiin. Muut uudet kaupungit varmistuvat myöhemmin.

Kulku tarjoaa mahdollisuuden sähköauton käyttöön kuukausihinnalla.

Asiakas voi valita Kulusta kaksi eri palvelutasoa. OP Kulku Premium -palvelu tarjoaa autoilun kokonaispalvelun, joka sisältää auton käytön lisäksi tarvittavat huollot ja korjaukset, kasko- ja liikennevakuutuksen, noutopalvelun huoltoon, renkaiden vaihdot ja säilytykset sekä rajoittamattoman määrän autopesuja.

Peruspalvelu sisältää sähköauton käytön lisäksi huollot ja korjaukset. Asiakkaan puolesta huolehditaan huoltoihin kutsumisesta.

OP Kulku tarjoaa asiakkaidensa käyttöön sähköautoja ja ladattavia hybridejä valikoimasta, jossa tarjolla on esimerkiksi Tesla, Toyota, Volkswagen, Nissan, Hyundai, Renault, Volvo, Mercedes-Benz ja BMW.

Palvelun hintahaitari on melko laaja. Edullisimmillaan Kulku-palvelusta saa käyttöönsä Nissan Leafin alle 400 eurolla kuukaudessa. Esimerkiksi Teslan Model S OP Kulku Premium -palveluna maksaa lisävarusteista riippuen noin 1350 euroa kuukaudessa.

Valittu auto, varustelutaso, sopimuksen kesto, palvelupaketti ja ajokilometrit vaikuttavat asiakkaan maksamaan kuukausihintaan. Sopimuksen voi tehdä kerralla 24–48 kuukaudeksi, ja asiakas sitoutuu palveluun vähintään kahdeksi vuodeksi. Tarvittaessa myös asiakkaan vanhan auton myynnissä autetaan.

”Kulku madaltaa kynnystä sähköautoilun aloittamiseen. Liikkumisen kenttä on valtavassa murroksessa ja asiakkaita kuuntelemalla voimme oppia heidän toiveistaan. OP Kulku vastaa liikkumisen kentällä tunnistettuihin trendeihin, kuten liikkumisen palveluistumiseen, palvelukanavien digitalisoitumiseen ja ekologisuuden korostumiseen”, sanoo tiedotteessa OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä.