Espoolssa toimiva Veolia on solminut sopimuksen kiinalaisen BYD:n kanssa siitä, että se ottaa eBUS-12-busseja koekäyttöön.

Äskettäin allekirjoitetun sopimuksen mukaan Veolia alkaa käyttää BYD eBUS-12 linja-autoja päivittäiseen liikennöintiin Espoossa seuraavien kolmen ajan. VTT on mukana projektissa seuraten ja mitaten linja-autojen toimintaa kokeilun ajan. Tavoitteena on varmistaa sähkölinja-autojen sopivuus osaksi Veolian kestävän kehityksen suunnitelmaa.

BYD:n johtaja Henry Li kertoo yhtiönsä olevan erittäin tyytyväinen projektiin: ”Saamme mahdollisuuden todistaa, että sähkötekniikkamme toimii luotettavasti kaikkein kovimmissakin olosuhteissa. BYD eBUS-12 on vähentänyt päästöjä suurissa kaupungeissa ja alentanut yhtiöiden kustannuksia, minkä lisäksi se tarjoaa hyvän mukavuuden matkustajille. Uskomme Suomen projektimme olevan suuri menestys.”

BYD eBUS-12 kulkee yhdellä latauksella 250 kilometrin matkan ja sen sähkönkulutus on alle 130 kWh/100 km. Linja-auton tekniikka on BYD:n itsensä kehittämää ja autossa käytetään rautafostaattiakkuja.