Norja on pitkään ollut Euroopan suurin sähköautomarkkina, mutta nyt alkuvuonna Saksa on ensimmäistä kertaa loikannut Norjan ohitse sähköautojen myynnissä, kertoo Automotive News.

Euroopan autojärjestö ACEA:n tilastojen mukaan sähköautojen myynti kasvoi Saksassa 70 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 17 574 autoon nousten niukasti ohi Norjan lukujen. Lukuun on laskettu mukaan sekä puhtaat sähköautot että lataushybridit.

Puhtaiden sähköautojen myynnissä Norja on yhä niukasti, noin 500 auton erolla, Saksan edellä.

Saksan myynnin kasvu on merkki siitä, että kuluttajat ovat lämpenemässä uudelle teknologialle, Automotive News kirjoittaa. Samaan aikaan esimerkiksi Volkswagen Group ja Daimler aikovat haastaa sähköautoyhtiö Teslan uusilla malleillaan.

Muuallakin Euroopassa sähköautojen ja lataushybridien myynti oli reippaassa 35 ja 47 prosentin kasvussa, ja yhteen laskettuna niiden myynti kasvoi 41 prosenttia.

Sen sijaan dieselautojen myynti oli peräti 17 prosentin alamäessä. Suomessa dieseleiden myynti laski yli 24 prosenttia, mikä on lähes eniten koko Euroopassa. Vain Isossa-Britanniassa ja Norjassa dieselit romahtivat vielä enemmän.

Teslat ovat yleistyneet Saksan kaduilla nopeasti. Myös esimerkiksi BMW:n i3:n ja Nissan Leafin suosio on ollut kasvussa, Automotive News kertoo. Tesla on kuitenkin myyntitilastoissa Saksassa vasta sijalla 31.