Audi valmistautuu esittelemään maasturimallistonsa lippulaivamallin Q8:n, joka perustuu Q7-katumaasturiin.

Tulokkaasta esiteltiin tuotantoversiota enteilevä konsepti vuosi sitten Detroitissa, ja nyt salakuvaajat onnistuivat nappaamaan otokset valmiilta vaikuttavasta yksilöstä.

Etelä-Espanjassa ilman naamioteippauksia kuvattu Q8 yhdistää katumaasturin ja coupén piirteitä. Lähtökohta ei jää epäselväksi, mutta Q7:ään verrattuna muotoilussa on aggressiivisuutta ja urheilullisempaa otetta.

Matalammasta kattolinjasta huolimatta valmistaja vakuuttaa Q8:n tarjoavan avarat sisätilat neljälle.

Luonnoksissa vilahdellut e-tron-logon kertonee siitä, että Q8-mallistoon kuuluu myös hybridiversio. Mikäli Q8 e-tron tulee tuotantoon, sen voimalinja muodostunee 3,0-litraisesta V6-dieselistä, (199 kW (270 hv)), joka on kytketty  93 kilowatin (126 hv) sähkömoottoriin.

Lisäksi tarjolla tulee joukko bensiini- ja dieselmoottoreita. Rajumpaa suorituskykyä hamuavat voivat valita SQ8-mallin, jonka 4,0-litraisesta V8-moottorista irtoaa huipputehoa 320 kilowattia (435 hv).

Audin entisen teknisen päällikön Ulrich Hackenbergin mukaan uusi coupé-tyylinen maasturi on ”enemmän tunteisiin vetoava ja urheilullisempi kuin Q7”. Sen kovimpia kilpailijoita ovat BMW X6 ja Mercedes-Benz GLE Coupé.

Q8:n myynti alkaa tänä vuonna ja myös hinnoittelu noudattaa kilpailukykyistä kaavaa. Perusmallin hinnat alkanevat 65 000-70 000 eurosta. Tehokkaampien SQ8-versioiden taso asettunee 100 000 euron tuntumaan.