Nyt kun Lamborghini on esitellyt Huracán Performanten ja sen Spyder-avoversion, on aika siirtyä pumppaamaan Aventadoriin lisää muskelia.

Aventadorin tehokkain versio tunnetaan nimellä Aventador Super Veloce Jota. Ja näissä salakuvissa se esiintyy luonnollisessa elinympäristössään – kilparadalla.

Supernopean Aventadorin uusi lisänimi Jota tulee vuonna 1970 kehitetystä ainutlaatuisesta Miura S:n viritellystä testiversiosta, jonka Lamborghinin testikuljettaja Bob Wallace rakensi osoittaakseen, kuinka hyvin Miura sopisi kilpa-autoksi.

Tämän historian pohjalta on siis syytä olettaa, että Aventador SV Jota tulee olemaan todella nopea liikkeissään. Se saa peräänsä Lamborghinin uuden 6,5-litraisen V12-moottorin, jonka odotetaan tuottavan 588 kilowattia eli 800 hevosvoimaa.

Edelliseen SV-versioon verrattuna auton ilmanottoaukkoja on jälleen suurennettu ja myös aerodynamiikkaan kerrotaan panostetun. Edellinen Aventador SV aloitti myös ”ohjattavuuden vallankumouksen”, joten Jota-version ohjailtavuuden voi odottaa olevan huippuluokkaa.

Aventador Super Veloce Jotaa tullaan valmistamaan vain rajallinen määrä. Todennäköisesti vähemmän kuin sen edeltäjää, jota valmistettiin yhteensä 600 yksilöä. Nähtäväksi jää, tuodaanko Jotasta myöhemmin markkinoille myös Roadster-versio.