Ehkä Peugeot 208: tä lukuun ottamatta lähes kaikki Euroopassa viime vuosina esitellyt uudet autot ovat suurempia kuin edeltäjänsä. Tämä pätee myös Mercedes-Benzin A-sarjaan, jonka tuleva versio näyttävä huomattavasti suuremmalta kuin vuonna 2012 esitelty W176-malli.


Mercedes-Benz A-sarja

⬛ Salakuvien prototyyppi ei näytä paljon nykyistä mallia pidemmältä, mutta sisätiloiltaan sen pitäisi olla entistä avarampi etenkin kun huomioidaan uuteen MFA-perusrakenteeseen uhrattu suunnittelutyö. Esimerkiksi jalka- ja pääntilaa on saatu siirtämällä moottoria ja asentamalla istuimet alemmaksi.

Myös tavaratila on kasvanut ja sen luukku on aiempaa leveämpi.


Mercedes-Benz A-sarjan sedan

⬛ Tulossa on myös A-sarjan sedan. Konseptimalli esiteltiin huhtikuussa Shanghain autonäyttelyssä ja nyt salakuvaajan tähtäimeen osui Pohjois-Espanjassa kurvaillut tuotantovalmiilta näyttävä prototyyppi. Sen mittasuhteet näyttävät olevan lähellä näyttelyautoa.

Kompaktit automallit ovat elintärkeitä myös Mercedekselle, joten sedan on toivottu lisä mallistoon. Jotain segmentin tärkeydestä kertoo sekin, että vuodesta 2012 alkaen Mercedes on myynyt yli kaksi miljoonaa tämän kokoluokan autoa.

Korin lyhyet ylitykset, suuret sivuikkunat ja korkea vyötärölinja korostavat sedanin luonnetta. Sivuprofiilissa on coupemaisuutta.

A-sarjan sedan on varusteltu nykyaikaisimmilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä.


Mercedes-Benz B-sarja

⬛ Uusittu Mercedes B-sarjalainen tulee markkinoille vuoden 2018 jälkipuoliskolla. Konsepti säilyy entisellään, mutta muotoilu muuttuu linjakkaammaksi. Suuret pyöränkaaret luovat urheilullista vaikutelmaa. Myös tietojärjestelmät päivitetään.

Mercedeksen etuvetomallien voimanlähteistä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Mercedes on investoinut huimia summia uuteen moottoritekniikkaan, joten myös pistokehybreja ja sähkömalleja nähdään varmasti aiempaa enemmän.