Brittiläinen autovalmistaja Land Rover juhlii tänä vuonna 80-vuotissyntymäpäiväänsä. Juhlavuoden kunniaksi Jaguar Land Rover elvyttää myös Land Rover Defenderin, jonka 67 vuotta putkeen jatkunut tuotanto tuli päätökseensä tammikuussa 2016.

Vaikka uuden Defenderin suunnittelutyö on jo pitkällä, ei autosta olla edelleenkään nähty koemallia. Kuten Tekniikan Maailma joulukuussa kertoi, syynä salamyhkäisyydelle ovat kiinalaismerkit, jotka häpeilemättä kopioivat Land Roverin muotoja.

Defenderin täytyisi pystyä vastaamaan nykyisiin mukavuusstandardeihin, jotta autolla olisi mahdollisuuksia menestyä markkinoilla.

Defenderin testimuuli onkin poikkeuksellisen näppärästi naamioitu. Suoraan edestä tai takaapäin katsottuna auto näyttää aivan normaalilta Range Rover Sportilta. Lähempi tarkastelu kuitenkin paljastaa poikkeuksellisen lyhyen akselivälin, joka viittaa kolmioviseen, akseliväliltään 90-tuumaiseen Defenderiin naamioinnin alla. Huomaa myös pikkuruinen takaovi!

Defender on perinteisesti ollut Land Roverin maastokelpoisin malli. Tähän tavoitteeseen Jaguar Land Rover pyrkii jatkossakin. Samaan aikaan uuden Defenderin täytyisi pystyä vastaamaan nykyisiin mukavuusstandardeihin, jotta autolla olisi mahdollisuuksia menestyä markkinoilla. Uudelle mallille olisi löydettävä vuosittain 100 000 ostajaa, jotta sen tuotanto olisi taloudellisesti kannattavaa.

Uuden Defenderin lähtökohtana käytetään Range Rovereista tuttua D7u-perusrakennetta. Myös auton moottorit ovat tuttuja muista Jaguar Land Roverin autoista.

Defenderin tarkkaa esittelyajankohtaa ei ole vielä määritelty. ”Se on tulossa”, toteaa Automedian haastattelema yrityksen johtoon kuuluva henkilö.

”Työstämme autenttista seuraajaa Defenderille. Täytyy sanoa, että urani surullisin hetki Jaguar Land Roverilla oli auton tuotannon keskeyttäminen. Mutta teemme sille seuraajan ja voitte olla varmoja siitä, että se on aiempaakin kykenevämpi.”

Defender tullaan valmistamaan pääosin alumiinista. Se tulee siis todennäköisesti olemaan edeltäjiään kevyempi.

Jaguar Land Rover kaavailee kokonaisen Defender-perheen tuomista markkinoille. Defender-perheen on määrä kattaa ainakin kolme eri mallia. Yrityksen suunnittelujohtaja Gerry McGovern on vihjaillut myös SVR-tehoversiosta.