Toisen sukupolven Range Rover Evoque esitellään todennäköisesti ensi syksynä. Prototyyppi nähtiin tien päällä Iso-Britanniassa. Suuria ulkönäöllisiä muutoksia ei sen perusteella ole tulossa, vaan Jaguar Land Rover jalostaa hyväksi todettua coupé-maasturityyliä.

Nykyinen Evoque osoittautui menestykseksi, joka auttoi Land Roverin uudelle kasvu-uralle. Katumaasturia myydään edelleen kuusi vuotta ensiesittelyn jälkeen vuosittain yli 100 000 kappaletta.

Evoque rakennetaan nykyisen version uudistettuun perusrakenteeseen. Auton koko ei kasva merkittävästi.

”Mini Range Roverin” vahvuuksina pidetään ylellisyyttä ja hienostuneisuutta sekä huomiota herättävää muotoilua. Suunnittelussa onkin korostettu ajamisen ja matkustajien mukavuutta.

Jaguar Land Rover on ilmoittanut tavoitteekseen tehdä sähköversion jokaisesta uudesta mallista vuodesta 2020 alkaen. Seuraavan sukupolven Evoque ei siis ainakaan alkuvaiheessa ole mukana sähkötalkoissa.

Joka tapauksessa yhdeksi voimanlinjaksi kaavaillaan kehitteillä olevaa kevythybridijärjestelmää. Sen ydin on uusi kolmisylinterinen 1,5-litrainen bensiinimoottori yhdistettynä pieneen sähkömoottoriin. Jälkimmäinen tuottaa voimaa sähköä tarvitseville apulaitteille, kuten ilmastoinnille ja vesipumpulle 48-volttisen sähköjärjestelmän kautta.

Hybridijärjestelmän sovittaminen edellyttää kuitenkin sen verran muutoksia alustarakenteisiin, että se ei tule heti saataville.

Sen sijaan moottorivalikoimassa on uusia nelisylinterisiä turboahdettuja bensiinimoottoreita sekä dieseleitä.

Land Rover valmistelee uudistetun Range Rover Evoquen esittelyä ensi vuoden lokakuuksi Pariisin moottorinäyttelyyn. Myynti alkaa alkuvuodesta 2019.