Päivitetty Škoda Rapid saapui markkinoilla keväällä 2017, mutta seuraavan sukupolven Rapid on jo kovaa vauhtia matkalla.

Škodalla on vuonna 2020 markkinoille ilmestyvän Rapidin varalle suuria suunnitelmia. Škodan markkinointijohtaja Alain Favey kertoo Automedialle, että valmistajan tavoitteena on nostaa Rapid todelliseksi kilpailijaksi Volkswagen Golfille.

Keskeinen askel tämän tavoitteen saavuttamiseksi on luopua Rapid Liftbackista eli sedan-versiosta. Jäljelle jää siis vain viistoperäinen Rapid Spaceback. Päätöksellä pyritään myös tekemään aiempaa selkeämpi ero Octavian ja Rapidin välille.

”Meidän läsnäolomme viistoperien luokassa on ollut hyvin vaatimaton. Nykyisellä Rapid Spacebackilla emme onnistuneet vakuuttamaan ihmisiä siitä, että pystymme kilpailemaan tässä segmentissä.”

Faveyn mukaan seuraavan sukupolven Rapidia ei tulisi pitää nykyisen version seuraajana, vaan täysin uutena autona. ”Siinä on täysin uutta teknologiaa ja täysin uusi muotoilu.”

Esimakua Rapid Spacebackin ulkonäöstä saamme lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä. Favey kertoo tapahtumassa esiteltävän Vision RS -konseptin antavan vahvoja viitteitä sen ulkonäöstä.

Vision RS -konseptin esittelykuvia.

Favey povaa seuraavan sukupolven Rapid Spacebackin tuplaavan mallin myynnin nykyisestä ensimmäisen myyntivuotensa aikana. Viime vuonna Euroopassa rekisteröitiin 66 500 Rapidia.

Favey lupaa Rapidin tulevan markkinoille muun muassa uudella infotainment-järjestelmällä varustettuna. Auto tulee perustumaan Volkswagenin MQB AO -perusrakenteeseen, jota käyttävät myös Seat Ibiza ja Volkswagen T-Roc.

Rapid tulee näillä näkymin markkinoille vain bensa- ja dieselmoottorisena vuonna 2020.