Mercedes-Benz C-sarja, Jaguar XE ja Alfa Romeo Giulia ovat ajaneet BMW:n takaa-ajajan asemaan. Saksalaisyhtiö pyrkii vastaamaan kilpailijoidensa asettamiin vaatimuksiin uudistuvalla 3-sarjalla, joka on määrä julkaista vuonna 2018.

Kuvien perusteella suunnittelussa on käytetty aiempaa terävämpiä linjoja ja vaikutteita on otettu vuoden 2017 5-sarjalaisesta. Mittasuhteiltaan mallisarja tulee jonkin verran kasvamaan ja pidentyneen akselivälin myötä takapenkkiläisille on tarjolla aiempaa paremmat jalkatilat. BMW tulee panostamaan myös sisätilojen materiaaleihin.

CLAR-perusrakenteen ansiosta mallisarjan autot tulevat kevenemään huomattavasti.

Merkittävimmät uudistukset ovat kuitenkin pinnan alla. CLAR-perusrakenteen ansiosta mallisarjan autot tulevat kevenemään huomattavasti. 3-, 4- ja 6-sylinteristen polttomoottorien lisäksi 3-sarjalaisen saa julkaisun aikaan myös pistokehybridinä.

Täysin sähköisen eDrive Sportin on huhuttu niin ikään tulevan saataville, tosin aikaisintaan 2020. Sen avulla BMW kykenisi haastamaan esimerkiksi Tesla Model 3:n.

Uusi 3-sarja esitellään todennäköisesti vasta vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla, myynnin alkaessa alkuvuodesta 2018.

Kuvat: Automedia